De Dempo

Over het project

De komende tien jaar bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De eerste deellocatie De Hofjes is inmiddels opgeleverd. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid. De ontwikkeling van De Dempo is de tweede deellocatie in de Scheldewijk. Gelegen achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het Stumphiuspark. l’escaut bouwt hier tachtig sociale huurappartementen voor de doelgroep 55+, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. 

Planning

In januari 2021 startten we met de ontwikkelfase. In september 2021 tekenden we een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de nieuwbouw van De Dempo. De bouw is in het derde kwartaal van 2022 gestart. We verwachten de eerste appartementen eind 2023 op te leveren. 

De woningen

De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op. 

Het terrein tussen het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo richt l’escaut opnieuw in. Zo krijgen beide complexen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een slagboom. Alleen bewoners van het bestaande complex en van De Dempo kunnen hier dan parkeren.  

Verhuur

De appartementen van De Dempo worden aangeboden voor verhuur op de website van Zuidwestwonen. Dit is ongeveer een half jaar voor oplevering. Als je interesse hebt in deze woningen, kun je vanaf dat moment reageren. Let op dat je ruim van te voren inschrijft op Zuidwestwonen. Een langere inschrijftijd kan van belang zijn. 

Over het Scheldekwartier

De Dempo ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water... Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

Het Scheldekwartier biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.


Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland. 


Dit project is mede mogelijk gemaakt in het kader van de Regio Deal door middel van een bijdrage vanuit de Regio Envelop van het Rijk.