De Dempo

Over het project

De komende tien jaar bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De eerste deellocatie is De Hofjes, gelegen aan de noordzijde van de doorgetrokken Singel. De tweede deellocatie is de De Dempo. Gelegen achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het nieuwe park van de Scheldewijk. We gaan hier tachtig sociale huurappartementen bouwen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Planning

Begin januari 2021 zijn we gestart met de ontwikkelfase. Voor dit project doen we dat door middel van een nauwe samenwerking met een aannemer. Vroegtijdig selecteren we een aannemer die samen met ons het ontwerp van het bouwplan en de bouwmethode uitwerkt. Uiteindelijk zal deze aannemer het bouwplan ook realiseren. De verwachting is dat de bouw in het tweede kwartaal van 2022 start en eind 2023 gereed is.

De woningen

De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. 

Interesse?

Heb je interesse in een huurwoning in De Dempo en wil je op de hoogte blijven? Vul dan dit interesseformulier in. 

Over het Scheldekwartier

De Dempo ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water... Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

Het Scheldekwartier biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.