De Dempo

Over het project

80 duurzame levensloopbestendige appartementen

Locatie De Dempo

De Dempo ligt in de Scheldewijk, aan De Kungsholmstraat en het Stumphiuspark. l’escaut bouwt hier tachtig sociale huurappartementen voor mensen van 55 jaar en ouder. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens zonder inwonende kinderen. De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoger wooncomfort op.

Informatie appartementen

In De Dempo komen 80 huurappartementen. Deze zijn onderverdeeld in acht types met een verschillende woningplattegrond. Het gebouw bestaat uit een vleugel met vijf verdiepingen en een vleugel met vier verdiepingen.

Alle appartementen beschikken over twee slaapkamers. Ieder appartement beschikt over een balkon of terras. Ook heeft iedere woning een tweede toilet. Door de ruime raampartijen aan voor- en achterzijde is er sprake van een prettige lichtinval. De appartementen hebben vloerverwarming. In de technische ruimte van het appartement vindt u de wasmachine- en drogeraansluiting en de warmtepomp inclusief buffervat voor de verwarming en bereiding van warm water. Ieder appartement beschikt over een eigen berging on de begane grond van het complex.

De appartementen hebben geen drempels. Daarom zijn ze ook prima geschikt voor huurders die slechter ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Het is mogelijk om eventuele scootmobielen op te laden in een gezamenlijke berging.

Parkeren bij De Dempo

Het terrein tussen het bestaande gebouw aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo richt l’escaut opnieuw in. Zo krijgen beide complexen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een slagboom. Alleen bewoners van het bestaande gebouw en van De Dempo kunnen hier dan parkeren. In totaal zijn er 112 parkeerplaatsen.

Het Scheldekwartier

De Dempo ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water. Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

Het Scheldekwartier biedt woningen voor allerlei verschillende huishoudens, in verschillende prijsklassen en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.

l’escaut bouwt in de komende jaren in totaal tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De 24 nieuwe huurders van De Hofjes (eerste deellocatie) kregen in juni 2021 de sleutel van hun nieuwe woning. De Dempo is de tweede deellocatie in de Scheldewijk. De derde deellocatie: de woningen aan de Javastraat in het project De Koperslagerij worden dit jaar nog opgeleverd. En staan er ook nog twee nieuwe projecten, De Touwslagerij en De Admiraliteit, op de planning. De wijk is de komende jaren nog volop in ontwikkeling.

Vlissingen

Wonen in Vlissingen is wonen in een stad aan zee, met bijna 45.000 inwoners. De gemeente Vlissingen bestaat uit 5 woonwijken en de kernen Oost-Souburg en Ritthem. De gemeente biedt ruimte, natuur, strand, een rijke historie, een levendig centrum en een diversiteit aan voorzieningen. Vlissingen heeft zich ontpopt tot een moderne en stoere havenstad. Waarin industrieel erfgoed gerenoveerd wordt tot moderne bezienswaardigheden.

Verhuur 

De verhuur van de appartementen verliep via Zuidwestwonen. Om te reageren op de woningen, moet u ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd.

Planning

In januari 2021 startten we met de ontwikkelfase. In september 2021 tekenden we een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de nieuwbouw van De Dempo. De bouw is in het derde kwartaal van 2022 gestart. De eerste 46 appartementen zijn opgeleverd in week 51. In 2024 wordt verder gebouwd aan het tweede deel. In dit deel bevinden zich 34 appartementen. Het gehele complex inclusief bestrating van het binnenterrein is gereed in maart 2024.


Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland. 


Dit project is mede mogelijk gemaakt in het kader van de Regio Deal door middel van een bijdrage vanuit de Regio Envelop van het Rijk.

Veelgestelde vragen

Versie 3: November 2023
Let op: Nieuwe vragen en antwoorden ten opzichte van versie 1 zijn cursief gemarkeerd.

Locatie woning

Hoe is de oriëntatie van mijn woning of tuin?
Dit is het beste te zien op de situatietekening in de verhuurbrochure. Hierop is de noordpijl aangegeven.  

Wat is onze postcode?
4381 NZ

Parkeren en het buitenterrein

Waar kan ik parkeren? Heb ik een eigen parkeerplaats?
Het terrein tussen het bestaande gebouw aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo richt l’escaut opnieuw in. Zo krijgen beide complexen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een slagboom. Alleen bewoners van het bestaande gebouw en van De Dempo kunnen hier dan parkeren. In totaal zijn er 112 parkeerplaatsen. Niemand krijgt een eigen parkeerplaats toegewezen. Er zijn vijf mindervalide parkeerplaatsen.

Bergingen

Waar bevinden zich de bergingen?
De (fietsen)bergingen bevinden zich op de begane grond en zijn genummerd. Zo weet je welke berging bij jouw huisnummer hoort. De fietsen(bergingen) zijn te bereiken via het centrale trappenhuis of via buiten met een algemene toegangsdeur. Naast de (fietsen)berging is er een centrale ruimte voor het stallen en opladen van scootmobielen.

Wat is de oppervlakte van de (fietsen)berging?
De oppervlakte van de (fietsen)berging is ca. 6 m2.

Is er stroom in de bergingen aanwezig?
De (fietsen)berging heeft een eigen elektra aansluiting voor een lichtpunt met sensor. En een enkele geaarde wandcontactdoos.

Verhuizen 

Waar kunnen eventuele verhuiswagens staan?
Bij de hoofdentree aan De Kungholmstraat. Of aan De Dempostraat of de Van Dishoeckstraat.

Hoe krijg ik mijn meubels naar binnen?
Bij de appartementen op de begane grond is een deur aanwezig op het terras. Voor de verdiepingen kun je (voorzichtig) de lift gebruiken om spullen via de voordeur naar binnen te brengen.

Wat moet ik regelen voor een verhuizing?

  • Schrijf je in bij de gemeente op je nieuwe adres
  • Meld je aan bij een leverancier voor gas en elektra. 
  • Meld je voor water aan bij Evides 
  • Heb je recht op huurtoeslag? Vraag dit dan aan bij de Belastingdienst. 
  • Sluit een inboedelverzekering af

Kozijnen, ramen en zonwering  

Wat voor soort kozijnen komen er in de woning? Moeten deze nog geschilderd worden?
Nee, de buitenkozijnen zijn van kunststof. De voordeur draait naar binnen, de balkon- of terrasdeur draait naar buiten. Verder zijn er zogenaamde draaikiepramen aanwezig die je helemaal naar binnen kunt laten opendraaien of op de kiepstand kunt zetten. De binnen kozijnen zijn van wit plaatstaal met witte opdek boarddeuren. Deze zijn kant en klaar en hoef je ook niet te schilderen. 

Hoe hoog zijn de deuren?
De deurhoogte is ca. 2,3 meter. Boven de deur komt een glaspaneel.

Wat voor soort gordijnen kan ik ophangen?
De keuze raambekleding is aan de bewoners zelf. Er zijn wel enkele punten om rekening mee te houden. Er mag niet in de (kunststof)kozijnen worden geboord of geschroefd. De ramen draaien/ kantelen allemaal naar binnen. Raambekleding kun je aan het plafond of in/op de wand monteren. Daarnaast mag je de beglazing niet beplakken met raamfolie. Laat je goed informeren door uw leverancier of bouwmarkt. Wij organiseren ongeveer 6 weken voor de oplevering een kijk- en meetmoment. Je kunt dit dan het beste ter plaatse bekijken. Eventueel samen met de leverancier van de gordijnen.  

Krijg ik zonwering?
Nee, er is geen zonwering.

Mag ik zelf een zonwering (laten) plaatsen?
Je mag zelf zonwering aanbrengen. De zonwering moet aangebracht worden in een kleur en uitvoering die past bij het ontwerp. De architect van het appartementencomplex heeft aangegeven dat er screens geplaatst kunnen worden. De screenbak en geleiders moeten worden uitgevoerd in dezelfde kleur als het kozijn en het screendoek in donkergrijs. Voor het aanbrengen van zonwering is wel toestemming nodig via een ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening).

Verwarming en ventilatie  

Welk soort verwarming wordt er aangelegd?
De gehele woning heeft vloerverwarming via een luchtwarmtepomp. De badkamer is daarnaast nog voorzien van een elektrische handdoekradiator.

Hoe kan ik de verwarming bedienen?
In de woonkamer kun je via een ruimtethermostaat de temperatuur regelen.

Hoe is de ventilatie in de woningen geregeld?
Alle woningen hebben een Warmte terugWin (WtW) systeem. Een WtW-systeem is een mechanische ventilator die vervuilde lucht afvoert en schone lucht aanvoert. Er wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning.

Zonnepanelen

Krijg ik ook zonnepanelen?
Op het dak komen vier zonnepanelen per woning en tien zonnepanelen voor het opwekken van elektra voor de algemene voorzieningen. Elektra voor de algemene voorzieningen is bijvoorbeeld nodig voor de verlichting in de hal en het gebruik van de lift.

Keuken en sanitair

Kan de keuken verplaatst worden?
Nee, de posities van de keukens is een vast gegeven omdat al het leidingwerk hier aangebracht wordt.  

Mag ik een eigen keuken plaatsen?
Dit kan via een ZAV-formulier (Zelf Aangebrachte Voorziening) worden aangevraagd. Wij beoordelen dan het verzoek. Het formulier is te downloaden via de site van l’escaut. Je moet dan wel de keuken helemaal zelf laten plaatsen en betalen.  

Wat en tot waar wordt er getegeld in de keuken?
Tegelwerk in de keuken wordt aangebracht boven het werkblad tot onderkant bovenkast. Ter plaatse van de kookopstelling wordt er getegeld van vloer tot aan de afzuigkap.

Is er een douchedeur of scherm aanwezig?
Nee, de doucheruimte is gewoon open. Je kunt zelf een douchegordijn plaatsen. Wil je een douchescherm plaatsen? Vraag dit dan aan via een ZAV-aanvraag (Zelf Aangebrachte Voorziening). Wij beoordelen dan het verzoek. Het formulier is te downloaden via onze website.

Is het mogelijk om sanitair aan te passen, zoals de hoogte van het toilet?
Het sanitair, bijvoorbeeld wastafel, toilet, douchekraan, e.d., wordt volgens vaste maatvoering aangebracht en is niet aanpasbaar. Het toilet wordt standaard ‘verhoogd’ aangebracht.

Wanden, vloeren en plafonds

Hoe zijn de binnenwanden afgewerkt?
De wanden van het toilet (tot een hoogte van circa 1,2 meter) en badkamers (tot het plafond) worden getegeld. De overige wanden zijn niet afgewerkt en worden zo afgewerkt dat deze na een voorbehandeling geschikt zijn om te behangen.

De wanden in uw nieuwe woning worden ‘behangklaar’ (na een verdere voorbehandeling geschikt om te behangen) opgeleverd. De wanden zijn niet geschikt om alleen te schilderen!

  • Loop de wanden na en vul kleine gaatje op. En vlak deze waar nodig nog wat uit. Speciale en universele vul- en vlakmiddelen zijn bij de bouwmarkt verkrijgbaar.
  • Als de reparaties droog zijn, dan kun je de wand nalopen met een schuurpapiertje.
  • Na het wegschuren van de laatste oneffenheden maak je de wand stofvrij.
  • We adviseren om de wanden daarna voor te strijken.

Mag ik mijn eigen tegels op de wanden aanbrengen?
Nee, je moet kiezen uit de standaard keuzes.

Hoe zijn de plafonds afgewerkt?
De plafonds (begane grond) zijn afgewerkt met zogenaamd spackspuitwerk.

Wat is de hoogte van het plafond?
De plafondhoogte in het gehele appartement is minimaal 2,6 meter.

Hoe zijn de vloeren afgewerkt?
De vloeren van de toiletten en badkamers zijn getegeld. De overige vloeren zijn niet afgewerkt.  

Kan ik in de vloeren boren?
Nee, omdat overal vloerverwarming ligt, is dit ten strengste verboden.  

Welke vloerafwerking kan ik het beste leggen op de vloeren met vloerverwarming?
Er zijn verschillende vloerafwerking geschikt (bijvoorbeeld pvc stroken of laminaat) voor een vloer met vloerverwarming. Omdat u in een appartement gaat wonen, raden we u ook aan om een vloer te leggen die geluiddempend is. Laat je vooraf goed informeren door de leverancier over de mogelijkheden en eventuele verwerkingsvoorschriften. Een dikke massief houten parketvloeren wordt niet aanbevolen!

Worden er eisen gesteld aan de vloerafwerking wat geluid betreft?
Nee er zijn geen bepaalde eisen. We verwachten wel dat iedereen rekening houdt met de buren in verband met geluidsoverlast.

Worden de vloeren voorzien van plinten?
Nee, er worden geen plinten aangebracht.

Zitten er drempels in de woning?
De appartementen hebben geen drempels, alleen naar de badkamer en het toilet. Daarom zijn ze ook prima geschikt voor huurders die slechter ter been zijn of gebruik maken van een woning.

Aansluitingen

Waar zitten de data-aansluitingen?
Er is een data aansluiting voorzien in de woonkamer/zithoek. De exacte positie kan per appartement verschillen.

Overige vragen  

Hangen er lampen in de woning?
Nee, deze moet je zelf ophangen.  

Waar kan ik een kapstok ophangen?
In elke entreehal is er een plaats om een kapstok op te hangen.

Komt er een privacyscherm tussen de woningen op de terassen?
Ja er komt een privacyscherm van ca 1.80 m hoog.  
 

Mogen er dimmers worden aangebracht?
Een dimmer plaatsen mag, mits dit op een veilige manier gebeurt.

 

Nieuwsbrieven

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven naar de (toekomstige) bewoners van De Dempo. Bekijk hieronder het overzicht.