Feestelijke start bouw ‘De Dempo’ op dinsdag 12 juli

In september 2021 tekende l’escaut een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de ontwikkeling en realisatie van tachtig sociale huurappartementen in de Scheldewijk. Gisteren, 12 juli vond de officiële start van de bouw van ‘De Dempo’ plaats. Jan Leo van Deemter, directeur-bestuurder l’escaut, dhr. Cracau en dhr. Bertijn, beiden wethouder van de gemeente Vlissingen en Robbert van de Sande, directeur van De Kok Bouwgroep sloegen de symbolische eerste paal.

De Dempo
De Dempo ligt achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het Stumphiuspark. We bouwen de tachtig sociale huurappartementen voor de doelgroep senioren. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op. We verwachten de appartementen eind 2023 op te leveren.

Scheldekwartier
De Dempo is gelegen in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Tot en met 2027 bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk.

Wil je meer weten over De Dempo? Bekijk dan de projectpagina.