Toekomstige bewoner hijst vlag voor hoogste punt De Dempo

Op woensdag 13 september vond de viering van het hoogste punt van De Dempo plaats. In 2022 is de bouw van de Dempo gestart. l’escaut bouwt tachtig sociale huurappartementen in de Scheldewijk van Vlissingen. De appartementen zijn voor mensen van 55 jaar en ouder. De toekomstige bewoners kwamen samen om te vieren dat de bouw het hoogste punt heeft bereikt.

Hijsen van de vlag

Rond 12 uur bedankten we de bouwvakkers met een frietje voor het harde werk en de inzet die ze dagelijks leveren. Na de lunch verwelkomden Wilbert Kusse, projectleider nieuwbouw en renovatie l’escaut en Robbert van de Sande, directeur De Kok Bouwgroep de toekomstige bewoners. In deze speech informeerden we de bewoners over het project en de toekomstplannen. Alle partners werden bedankt voor de samenwerking in dit mooie project. Na de informatie was het moment daar en werd de vlag gehesen. Dit heugelijke moment is uitgevoerd door een toekomstige bewoner. Na het hijsen van de vlag kregen de bewoners de gelegenheid om de wandafwerking te bekijken en vragen te stellen. Collega’s stonden paraat in de woning om het vragenvuur te beantwoorden. De rolmaten die l’escaut als presentje uitdeelden werden goed ingezet. De appartementen zijn denkbeeldig al ingericht door de toekomstige bewoners. Na de bezichtiging verzamelden we terug bij het beginpunt. Ideeën werden met elkaar uitgewisseld onder het genot van een borrel en bittergarnituur. Het was een geslaagde dag met prachtig weer.

De Dempo

De Dempo ligt in de Scheldewijk, aan de Kungsholmstraat en het Stumphiuspark. De tachtig sociale huurappartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Hierdoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energie lasten en een hoger wooncomfort. De huurappartementen zijn onderverdeeld in acht types met een verschillende woningplattegrond. Het gebouw bestaat uit een vleugel van vijf verdiepingen en een vleugel met vier verdiepingen. De appartementen hebben geen drempels en zijn daarom toegankelijk voor iedereen. l’escaut verwacht de eerste appartementen eind 2023 op te leveren aan de nieuwe huurders.

Meer weten over het project? Kijk op onze projectpagina