Bewoners Bomenbuurt Oost-Souburg helpen elkaar de wijk nog schoner te maken

Op vrijdag 22 september 2023 organiseerden Zeeuwland, l’escaut, gemeente Vlissingen en Buurtteams Vlissingen in het kader van Burendag een Opruimdag in de Bomenbuurt in Oost-Souburg. Doel van deze dag was om samen de wijk nog schoner en leefbaarder te maken. Ook was dit voor buurtbewoners een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Opruimdag succesvol verlopen

De Opruimdag vond plaats van 13.00 tot 17.00 uur. In de Elzenstraat stond een container waar bewoners hun afval in konden deponeren. De Opruimdag was een groot succes. Er waren veel bewoners die hun afval naar de container kwamen brengen. Zeeuwland en l’escaut zorgden voor kruiwagens en steekkarren. Het bruin en witgoed en matrassen werden apart opgehaald door gemeente Vlissingen. De opruimactie leverde 2 volle containers op.

Ontmoeting en spelletjes in de buurt

Alle bewoners uit de wijk waren welkom om een handje te helpen of om gezellig een praatje te maken met hun buren. Op het grasveld bij de Elzenstraat was een koffiecorner ingericht waar bewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact konden komen. Bewoners konden bij de medewerkers terecht met hun vragen of wensen voor de buurt. Ook voor de kinderen was er van alles te doen. Buurtteams Vlissingen zorgde voor diverse spellen waaronder voetbal en hockey, ook stond er een springkussen. ‘s Middags kwam de ijsfiets langs waar bewoners een gratis ijsje konden halen.