De Koperslagerij

Over het project

De ontwikkeling van de “De Koperslagerij” is een ontwikkeling van de Vlissingse Ontwikkel Groep (VOG) en bestaat uit in totaal 82 wooneenheden. Onderdeel van deze ontwikkeling zijn 14 grondgebonden levensloopbestendige woningen voor l’escaut aan de Javastraat. l’escaut laat de sociale huurwoningen ontwikkelen door de VOG en bouwen door Bouwbedrijf Joziasse en is in deze afnemer van de woningen. De locatie ligt tussen Willem Ruijsstraat, de Dempostraat, De Insulindestraat en De Singel, in het oostelijk deel van de Scheldewijk nabij het kanaal en het begin van de binnenhaven. 

Levensloopbestendige woningen

De 14 woningen zijn levensloopbestendig. Dit houdt in dat alle woningen een volledig woonprogramma hebben op de begane grond. Met een hal, toilet, woonkamer, keuken, hoofdslaapkamer en badkamer met tweede toilet. De verdieping is voorzien van een (optionele) tweede slaapkamer, techniekruimte en een overloop. Naast een tuin met berging aan de achterzijde, kunnen de bewoners ook genieten van de gemeenschappelijke ruimte aan de voorzijde.  De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige bewoners lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.

Uniek woonhof

De Koperslagerij is een unieke ontwikkeling binnen de Scheldewijk. De 14 levensloopbestendige woningen komen aan een groen autovrij hofje te liggen. In de luwte maar op steenworp afstand van het water. Ideaal voor mensen die graag een gelijkvloerse woning willen en bewust niet voor een appartement kiezen. Met de bouw van deze 14 levensloopbestendige woningen willen we de doorstroming van één- en tweepersoons huishoudens vanuit onze bestaande eengezinswoningen stimuleren.

Planning

l’escaut en Bouwbedrijf Joziasse tekenden in december 2021 een overeenkomst voor de nieuwbouw van de 14 levensloopbestendige woningen. De bouw is medio 2022 gestart. De woningen werden in juli 2023 opgeleverd.

Verhuur

l’escaut is bezig met het verduurzamen en herontwikkelen van veel woningen. Op dit moment werken we samen met bewoners aan de ingrijpende aanpak van de Crocuslaan en omgeving. Om een deel van deze bewoners te kunnen herhuisvesten, reserveren we de 14 woningen aan De Javastraat in eerste instantie voor deze bewoners. Alle woningen zijn verhuurd.

Scheldewijk

De komende tien jaar bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Gemeente Vlissingen en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid. De eerste deellocatie is De Hofjes (medio 2021 opgeleverd). De ontwikkeling van De Dempo (april 2022 start realisatie) is de tweede deellocatie in de Scheldewijk. De Koperslagerij is de derde deellocatie in de Scheldewijk. En na deze locaties zullen er zeker nog meer gaan volgen.

Veelgestelde vragen

Versie 4: mei 2023
Let op: Nieuwe vragen en antwoorden ten opzichte van versie 3 zijn cursief gemarkeerd.

Locatie woning

Hoe is de oriëntatie van mijn woning of tuin?
Dit is het beste te zien op de situatietekening op de (verhuur)tekening van de woning. Hierop is de noordpijl aangegeven.  

Wat wordt mijn uitzicht?
Dit is het beste zichtbaar op de impressies die gemaakt zijn. De impressies zijn gemaakt om een zo goed als mogelijk beeld te geven van de situatie. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Wat is onze postcode?
De postcode is 4381 NP.

Parkeren en het buitenterrein

Is het terrein goed verlicht?
De openbare ruimte, behalve de brandgang, wordt voorzien van openbare verlichting.

Waar kan ik parkeren? Heb ik een eigen parkeerplaats?
Er worden rondom/in het gehele plan parkeerplaatsen gerealiseerd voor bewoners. Voor de woningen van het hofje liggen deze ten oosten van het plan gesitueerd. Er is één parkeerplaats per adres. Een tweede auto, of de auto’s van bezoekers moeten een plekje vinden in de openbare ruimte.

Bij sleuteluitgifte zijn de parkeerplaatsen nog niet gereed. De realisatie hiervan is nog in afwachting van de bouw van de overige woningen in het project De Koperslagerij. Er worden wel tijdelijke parkeerplaatsen gerealiseerd. 

Is er een parkeervergunning nodig voor het hofje of de omliggende straten?
Het is op dit moment nog niet bekend of het Scheldeterrein in de toekomst een vergunninghoudersgebied wordt.

Let op! In bovenstaande afbeelding zijn bouwnummers aangegeven, geen huisnummers. 

Tuin

Worden er schuttingen geplaatst?

  • Tussen de woningen onderling plaatsen we geen schuttingen. Wel paal en draad, om de erfafscheiding exact aan te geven.
  • Aan de achterzijde van de tuinen van de woningen, grenzend aan de brandgangen, plaatsen we een schutting van circa 1,8 meter hoogte. De schutting bestaat uit een stalen hekwerk waartegen “hedera” (klimop) wordt geplant.
  • De tuinen zijn toegankelijk via een poort.
  • De Javastraat 1 en 27 krijgen in het verlengde van de kopgevel een gemetselde tuinmuur van circa 1,8 meter hoogte.
  • De erfafscheidingen zoals aangebracht, moeten door de bewoners in stand worden gehouden en onderhouden.

Hoe groot zijn de tuinen van de woningen?
Het oppervlak en afmetingen van de tuinen variëren per woning. De afmetingen zijn aangegeven op de (verhuur)tekening van de woning. Deze maatvoering is indicatief en kan in werkelijkheid afwijken.

Wordt er bij de woningen een terras en tegelpad naar de brandgang en berging aangelegd?
Ja, bij elke woning wordt er een terras aangebracht van 2 meter diepte over de breedte van de woning. Vanaf het terras een pad van 1 meter breed langs de berging naar de brandgang. Verharding wordt uitgevoerd in standaard grijze betontegels. 

Mag ik een serre of luifel aan mijn huis bouwen?
Alleen als deze voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit kun je via een ZAV-formulier (Zelf Aangebrachte Verandering) aanvragen. Wij beoordelen dan het verzoek. Het formulier kun je via onze website downloaden.

Is er stroom in de bergingen aanwezig?
Ja, maar je moet wel zelf een (binnen- en buiten-)lamp ophangen.  

Verhuizen

Waar kunnen eventuele verhuiswagens staan?
Verhuiswagens kunnen niet het hofje op, maar kunnen tot aan het hofje rijden en tijdelijk parkeren.

Wat moet ik regelen voor een verhuizing? 

  • Schrijf je in bij de gemeente op je nieuwe adres
  • Meld je bij een leverancier voor gas en elektra. 
  • Meld je voor water bij Evides 
  • Heb je recht op huurtoeslag? Vraag dit dan aan bij de Belastingdienst. 
  • Sluit een inboedelverzekering af

Kozijnen, ramen en zonwering  

Wat voor soort kozijnen komen er in de woning? Moeten deze nog geschilderd worden?
Nee, de buitenkozijnen zijn van kunststof. De voordeur draait naar binnen, de tuindeur draait naar buiten. Verder zijn er zogenaamde draaikiepramen aanwezig die je helemaal naar binnen kunt laten opendraaien of op de kiepstand kunt zetten. De binnen kozijnen zijn van wit plaatstaal met witte opdek boarddeuren. Deze zijn kant en klaar en hoef je ook niet te schilderen. 

Wat voor soort gordijnen kan ik ophangen?
Dit is een persoonlijke voorkeur waarin veel mogelijk is. Wij organiseren ongeveer 6 weken voor de oplevering een kijk- en meetmoment. Je kunt dit dan het beste ter plaatse bekijken. Eventueel samen met de leverancier van de gordijnen.  

Hoe kan ik het dakraam openen?
Dat kan met de hand of een bij te bestellen speciale bedieningsstok. De toegepaste dakramen zijn van het fabricaat Velux type GGL-Sk06. 

Krijg ik zonwering?

Bij de woningen worden screens (zonwering) aangebracht op de volgende plaatsen:

  • Huisnummers 1 t/m 11: slaapkamer op de begane grond
  • Huisnummer 13: slaapkamer(s) zuidgevel op de begane grond en verdieping
  • Huisnummers 1 en 27: kopgevel/ oostgevel op de begane grond en verdieping.

Mag ik zelf zonwering (laten) plaatsen?

Ja, je kunt daarvoor een ZAV-aanvraag doet, en alleen bij toepassing van de volgende kleuren:

Gevelscreens:

  • Kleur screenbak + geleiders = Ral 7016
  • Kleur screendoek = Antraciet.

Verwarming en ventilatie  

Welk soort verwarming wordt er aangelegd?
In alle verblijfsruimtes wordt vloerverwarming aangebracht, met een (lucht)warmtepomp als warmtebron. De verblijfsruimte(n) op de verdieping/zolder is te verwarmen met een elektrische radiator. 

De Javastraat 1 t/m 11 en 17 t/m 27 hebben naast vloerverwarming ook een elektrische handdoekradiator in de badkamer.

Hoe kan ik de verwarming bedienen?
In de woonkamer kun je via een ruimtethermostaat de temperatuur regelen. De verblijfruimtes (slaapkamer(s) en badkamer) kunnen worden na geregeld (temperatuur iets + en – ).

Hoe is de ventilatie in de woningen geregeld?
Hier wordt een zogenaamd ventilatiesysteem met warmteterugwinning toegepast, door de (lucht)warmtepomp. Werking; verse lucht wordt in de verblijfsruimten ingeblazen. In de badkamer, het toilet, keuken en de technische ruimte wordt vervuilde lucht mechanisch afgezogen en de warmte van deze lucht wordt terug gewonnen.

Zonnepanelen

Krijg ik ook zonnepanelen?
Jazeker. De aantallen panelen kunnen per woning(type) en oriëntatie verschillen.

Keuken en sanitair

Kan de keuken verplaatst worden? 
Nee, de positie van de keuken is een vast gegeven omdat al het leidingwerk hier aangebracht wordt.  

Mag ik een eigen keuken plaatsen?
Dit kan via een ZAV-formulier (Zelf Aangebrachte Verandering) worden aangevraagd. Wij beoordelen dan het verzoek. Het formulier is te downloaden via onze website. Je moet dan wel de keuken helemaal zelf laten plaatsen en betalen.  

Wat en tot waar wordt er getegeld in de keuken?
Tegelwerk in de keuken wordt aangebracht boven het werkblad tot de onderkant van de bovenkast. Ter plaatse van de kookopstelling wordt er getegeld van de vloer tot aan de afzuigkap incl. de zijde van de buitenmuur.

Is er een gasaansluiting aanwezig in de keuken?
Nee, er is geen gasaansluiting in de woning. 

Welke elektrische kookplaat kan ik aansluiten?
Je kunt een kookplaat plaatsen die geschikt is voor een zogenaamde perilex aansluiting van 2 fasen. De gerekende waarde van de kookplaat is 7,4kW (2 fase). De leverancier kan je adviseren welke kookplaten hiervoor in aanmerking komen.

Wat is de hoogte van de vloer tot het keukenblad?
Dit is ca. 94 cm, gemeten vanaf de afgewerkte (cementdek)vloer. Maatvoering kan worden aangehouden volgens de standaard keukentekening van l’escaut. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend. Als u een eigen kookplaat en/of oven wilt bestellen, kunt u deze het beste laten inmeten.

Is er een douchedeur of scherm aanwezig?
Nee, de doucheruimte is gewoon open. Je kunt zelf een douchegordijn plaatsen. Wil je een muurtje plaatsen? Vraag dit dan aan via een ZAV-aanvraag (Zelf Aangebrachte Verandering). Wij beoordelen dan het verzoek. Het formulier is te downloaden via onze website.

Is het mogelijk om sanitair aan te passen, zoals de hoogte van het toilet?
Het sanitair, bijvoorbeeld wastafel, toilet, douchekraan, e.d., wordt volgens vaste maatvoering aangebracht en is niet aanpasbaar. Het toilet wordt standaard ‘verhoogd’ aangebracht.

Wat is er standaard aanwezig in de badkamer?
Zie ook de verhuurtekening.

Badkamer:

  • Toilet
  • Wastafel + kraan + planchet + spiegel
  • Douchemengkraan + glijstangset.

Toilet:

  • Toilet
  • Fonteintje + kraan.

Wanden, vloeren en plafonds

Hoe zijn de binnenwanden afgewerkt?
De wanden van het toilet (tot een hoogte van circa 1,2 meter) en badkamers (tot het plafond) worden getegeld. Bij De Javastraat 13 en 15 wordt het portaaltje in de badkamer niet getegeld.  De overige wanden zijn niet afgewerkt en worden zo afgewerkt dat deze na een voorbehandeling geschikt zijn om te behangen.

De wanden in worden ‘behangklaar’ (na een verdere voorbehandeling geschikt om te behangen) opgeleverd.

  • Loop de wanden na en vul kleine gaatje op. En vlak deze waar nodig nog wat uit. Speciale en universele vul- en vlakmiddelen zijn bij de bouwmarkt verkrijgbaar.
  • Als de reparaties droog zijn, kun je de wand nalopen met een schuurpapiertje.
  • Na het wegschuren van de laatste oneffenheden maak je de wand stofvrij.
  • We adviseren om de wanden daarna voor te strijken.

De wanden zijn niet geschikt om alleen te schilderen!

Hoe zijn de dakplaten afgewerkt?
De naden en aansluitingen met de dakplaten worden afgetimmerd. De (witte) dakplaten worden niet verder afgewerkt. 

Mag ik mijn eigen tegels op de wanden aanbrengen?
Nee, je moet kiezen uit de standaard keuzes.

Hoe zijn de plafonds afgewerkt?
De plafonds (begane grond) zijn afgewerkt met zogenaamd spackspuitwerk. De (gips)plafonds van de slaapkamer op de verdieping De Javastraat 1 t/m 11 en 17 t/m 27 zijn niet afgewerkt.

Hoe zijn de vloeren afgewerkt?
De vloeren van de toiletten en badkamers zijn getegeld. De overige vloeren zijn niet afgewerkt.  

Kan ik in de vloeren boren?
Nee, omdat in de vloeren water-/ elektraleidingen en vloerverwarming (begane grond) zijn aangebracht, is dit ten strengste verboden.  

Welke vloerafwerking kan ik het beste leggen op de vloeren met vloerverwarming?
Er zijn verschillende vloerafwerking geschikt (bijvoorbeeld pvc stroken of laminaat) voor een vloer met vloerverwarming. Laat je vooraf goed informeren door de leverancier over de mogelijkheden en eventuele verwerkingsvoorschriften. Een dikke massief houten parketvloer wordt niet aanbevolen! Een tegelvloer aanbrengen mag niet zonder een goedgekeurde ZAV-aanvraag (Zelf Aangebrachte Voorziening). Wij beoordelen dan het verzoek. Het formulier is te downloaden via onze website.

Worden de vloeren voorzien van plinten?
Nee, er worden geen plinten aangebracht.

Hoeveel ruimte zit er tussen de vloer en de deuren?
De ruimte tussen de afgewerkte (cementdek)vloer en onderkant van de binnendeuren is ca. 20mm. Houd er wel rekening mee dat de (cementdek)vloer niet geheel vlak is. Hierdoor is er wel eens meer/minder ruimte aanwezig. Let op: achter de voordeur, die naar binnen draait, is vaak maar 10mm beschikbaar voor het aanbrengen van een vloerafwerking. We raden u aan om hier enkel een schoonloopmat aan te brengen.

Zitten er drempels in de woning in verband met rolstoelen?
De drempels naar de bad- en toiletruimtes worden standaard uitgevoerd in kunststeen dorpels. Deze hebben een hoogte van ca. 20 tot 25 mm. In de andere ruimtes worden geen drempels toegepast.

Trap

Hoe is de trap afgewerkt?
De houten trappen en leuningen in de woningen zijn voorzien van grondverf en kunt u dus naar eigen wens verder afwerken. Dit kan bijvoorbeeld door de trap te schilderen (let op, kan glad zijn) of door deze (deels) te bekleden. De maatvoering van de trap kan indicatief vanuit de contracttekening worden bepaald (hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend). Voor definitieve bestellingen raden wij u aan om de trap in te laten meten. Dit kan tijdens het kijk- en meetmoment dat we circa 6 weken voor sleuteluitgifte plannen.  

Aansluitingen

Waar zitten de data-aansluitingen? Zit er een stopcontact in de meterkast?
In de woonkamers zijn twee data-aansluiting afgemonteerd voor een televisieaansluiting en/of computeraansluiting. De leverancier van het signaal (naar keuze van de huurder) moet nog wel een of meerdere apparaten (bijv. modem) ophangen in de meterkast om het signaal van buitenaf tot in de woonkamer te krijgen. In de meterkast zijn twee extra wandcontactdozen gemaakt. De leverancier kan hier gebruik van maken om de benodigde apparatuur op te hangen.

Hoe kan ik werkend internet/ wifi krijgen?
In de woning is een data aansluiting van Delta en KPN aanwezig. Voor werkend internet/ wifi moet u een contract afsluiten bij een leverancier naar keuze. 

Moet ik zelf een contract afsluiten voor water en elektriciteit?  
De aansluiting moet je zelf regelen. Water gaat in Zeeland via Evides, voor elektriciteit kun je zelf een leverancier uitkiezen. Vanaf het moment van sleuteluitgifte dient dit op naam van de huurder te staan.

Denk ook aan inschrijven bij de gemeente op je nieuwe adres, het aanvragen van huurtoeslag en het afsluiten van een inboedelverzekering.

Overige vragen  

Hangen er lampen in de woning?
Nee, deze moet je zelf ophangen.

Waar kan ik een kapstok ophangen?
In elke entreehal is er een plaats om een kapstok op te hangen.  

Foto's zolders

De Javastraat 13


De Javastraat 21

De Javastraat 23


Nieuwsbrieven

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven naar de (toekomstige) bewoners van De Koperslagerij - De Javastraat. Bekijk hieronder het overzicht.