De Koperslagerij

Over het project

De ontwikkeling van de “De Koperslagerij” is een ontwikkeling van de Vlissingse Ontwikkel Groep (VOG) en bestaat uit in totaal 82 wooneenheden. Onderdeel van deze ontwikkeling zijn 14 grondgebonden levensloopbestendige woningen voor l’escaut aan de Javastraat. l’escaut laat de sociale huurwoningen ontwikkelen door de VOG en bouwen door Bouwbedrijf Joziasse en is in deze afnemer van de woningen. De locatie ligt tussen Willem Ruijsstraat, de Dempostraat, De Insulindestraat en De Singel, in het oostelijk deel van de Scheldewijk nabij het kanaal en het begin van de binnenhaven. 

Levensloopbestendige woningen

De 14 woningen zijn levensloopbestendig. Dit houdt in dat alle woningen een volledig woonprogramma hebben op de begane grond. Met een hal, toilet, woonkamer, keuken, hoofdslaapkamer en badkamer met tweede toilet. De verdieping is voorzien van een (optionele) tweede slaapkamer, techniekruimte en een overloop. Naast een tuin met berging aan de achterzijde, kunnen de bewoners ook genieten van de gemeenschappelijke ruimte aan de voorzijde.  De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige bewoners lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.

Uniek woonhof

De Koperslagerij is een unieke ontwikkeling binnen de Scheldewijk. De 14 levensloopbestendige woningen komen aan een groen autovrij hofje te liggen. In de luwte maar op steenworp afstand van het water. Ideaal voor mensen die graag een gelijkvloerse woning willen en bewust niet voor een appartement kiezen. Met de bouw van deze 14 levensloopbestendige woningen willen we de doorstroming van één- en tweepersoons huishoudens vanuit onze bestaande eengezinswoningen stimuleren.

Planning

l’escaut en Bouwbedrijf Joziasse tekenden in december 2021 een overeenkomst voor de nieuwbouw van de 14 levensloopbestendige woningen. De bouw is medio 2022 gestart. We verwachten de woningen in het tweede kwartaal van 2023 op te leveren aan de nieuwe bewoners.

Verhuur

l’escaut is bezig met het verduurzamen en herontwikkelen van veel woningen. Op dit moment werken we samen met bewoners aan de ingrijpende aanpak van de Crocuslaan en omgeving. Om een deel van deze bewoners te kunnen herhuisvesten, reserveren we de 14 woningen aan De Javastraat in eerste instantie voor deze bewoners. Alle woningen zijn verhuurd.

Scheldewijk

De komende tien jaar bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Gemeente Vlissingen en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid. De eerste deellocatie is De Hofjes (medio 2021 opgeleverd). De ontwikkeling van De Dempo (april 2022 start realisatie) is de tweede deellocatie in de Scheldewijk. De Koperslagerij is de derde deellocatie in de Scheldewijk. En na deze locaties zullen er zeker nog meer gaan volgen.