Kijk- en meetmiddag De Koperslagerij – De Javastraat

Op woensdagmiddag 17 mei organiseerden we een kijk- en meetmoment voor de toekomstige bewoners van De Javastraat in het project De Koperslagerij. Tijdens het kijk- en meetmoment konden de toekomstige bewoners hun woning bekijken en meten voor de maatvoering van vloeren en gordijnen. De toekomstige bewoners waren erg enthousiast! Over ongeveer 6 weken krijgen de bewoners de sleutel van hun woning.

Over De Koperslagerij
De Koperslagerij is een unieke ontwikkeling binnen de Scheldewijk. De veertien levensloopbestendige woningen aan De Javastraat liggen aan een groen autovrij hofje. In de luwte maar op steenworp afstand van het water. Het doel van het project De Koperslagerij is om bewoners met elkaar te verbinden. En zo samenredzaamheid aan te moedigen. Bewoners wonen er niet alleen, maar zorgen ook met elkaar voor het hofje én voor elkaar.

Wij selecteerden daarom mensen die met dezelfde motivatie bij elkaar komen wonen; mensen met een sociaal hart die klaar staan voor anderen wanneer dit nodig is. Met aandacht voor elkaar, bereid zijn elkaar te helpen en te zorgen dat hun buurtje aantrekkelijk blijft. Door bijvoorbeeld gezamenlijk de groene binnentuin te onderhouden of voor iemand boodschappen te doen. Dat is wat wij voor ogen hebben: met onze hulp verbinden we mensen met elkaar zodat ze samenredzaam zijn.

Wil je meer weten over het project? Bekijk dan de projectpagina.