Bewoners Bossenburgh helpen elkaar de wijk nog schoner te maken

l’escaut organiseerde samen met de wijkraad Bossenburgh, de gemeente Vlissingen, Kunst Educatie Walcheren, Buurtteam Vlissingen en basisschool de Omnibus op vrijdag 12 mei een opruimactie in de wijk Bossenburgh. Doel van deze dag was om samen met de bewoners de wijk nog schoner en leefbaarder te maken. Ook was dit voor buurtbewoners een goede gelegenheid elkaar beter te leren kennen.

Leerlingen van basisschool de Omnibus ruimden ’s ochtends zwerfafval op. Hierbij hielp de gemeente door te zorgen voor prikstokken. In de middag stonden op twee plekken in de wijk containers klaar om huis- en tuinafval in te doen. Alle bewoners in de wijk, ook de woningeigenaren, konden hiervan gratis gebruik maken. Het was een groot succes: de opruimactie leverde vier volle containers op. Bewoners konden ook oude matrassen, wit- en bruingoed, ijzer en ander grof afval aan de straat zetten. Dit werd door de gemeente opgehaald.

Om bewoners bij de opruimactie te helpen, zorgde l’escaut voor kruiwagens en steekkarren. Medewerkers van l’escaut waren aanwezig om deze dag te begeleiden en mensen te helpen die hulp nodig hadden bij het opruimen. Deze opruimactie was ook een goed moment om mensen met elkaar te verbinden. Bij de containers waren koffiecorners ingericht waar bewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact konden komen. Al kwam je er alleen voor een leuk praatje, iedereen was welkom. Dit is waar l’escaut in gelooft. Door te helpen bewoners met elkaar in verbinding te brengen en door samen te werken met partners een buurt in zijn kracht zetten. Een van de doelstellingen van l’escaut voor dit jaar is dat minimaal 75% van het personeel een dagdeel besteedt aan activiteiten die bijdragen aan een betrokken buurt. Deze actie is hiervan een goed voorbeeld. 

Bewoners hielpen elkaar met sjouwen en opruimen en zorgden ervoor dat het laden van containers in goede banen werd geleid. Naast het nuttige opruimwerk, organiseerde de diverse partijen ook activiteiten voor jongeren. Dankzij het Buurteam Vlissingen waren er spelletjes en sportactiviteiten georganiseerden en de bolderkar van Kunst Educatie Walcheren reed rond in de wijk. Op het Indianenveld zorgde l’escaut voor een springkussen en een ijsbakfiets. Het was een geslaagde dag. Bewoners van de wijk Bossenburgh reageerden enthousiast op deze opruimactie. “Wat fijn dat dit georganiseerd is, nu is mijn tuin/schuur weer opgeruimd. Iedereen helpt elkaar, het is gezellig en er hangt een gemoedelijke sfeer”, waren veel gehoorde reacties.