Binnenkort ook een ‘idealenwijk’ voor Vlissingen!

Kom kennismaken

Heb je ook een droom om anders te wonen en te leven in de toekomst? Kom kennismaken met de vereniging Samen Bouwen Samen Wonen Vlissingen op zaterdag 20 mei, in de Bibliotheek, Spuikomweg 7. Van 14 tot 16 uur, tijdens de Europese GemeenschappelijkWonenDag 2023.

Sociaal, groen en actief

Nog niet eerder was de belangstelling voor gemeenschappelijk wonen zo groot en zo urgent als nu. En dit keer ook in Vlissingen. Met als primeur voor Zeeland de ambitie om koop- en huurwoningen te combineren. Samen Bouwen Samen Wonen Vlissingen nodigt belangstellenden uit voor een inloop en kennismaking met hun ideeën en plannen voor een sociale, groene en actieve woongemeenschap in de gemeente Vlissingen. Loop binnen, maak een praatje en wordt ook enthousiast.

Gemeenschapszin

‘Wij willen iedereen aanspreken, jong, oud, met of zonder kinderen, alleenstaand, meerdere personen of generaties en dat maakt ons project bijzonder’ zegt Rita Zwagemaker, mede-initiatiefneemster van dit project. En haar man, Peter van den Berg, voegt toe: ‘Ons project draait om zaken als gemeenschapszin, meer met elkaar delen, beter passend bij natuur en klimaat’.

Wonen van de toekomst

Samen Bouwen Samen Wonen Vlissingen draagt bij aan de oplossing van grote maatschappelijke problemen zoals woningnood, eenzaamheid, klimaatverandering en de groeiende behoefte aan zorg en nabuurschap. ‘Wij ontwikkelen als het ware het wonen van Vlissingen in de toekomst’ volgens Renée Osté, die namens de PR groep de bijeenkomst organiseert.

Samenredzaamheid

l’escaut omarmt dit prachtige initiatief. ‘We delen de visie van nieuwe manieren van wonen, waarbij mensen elkaar helpen en het milieu minder belasten. En zo samen zorgen voor een heerlijke buurt om in te wonen’.
‘We bekijken hoe we hier samen een succes van kunnen maken’, vertelt Jan Leo van Deemter, directeur-bestuurder van l’escaut. ‘Het idee om particuliere koopwoningen en sociale huurwoningen te combineren met samenredzaamheid in één project, is uniek voor Zeeland ‘.

Locatie

Als vereniging worden we ondersteund door Marsaki namens CPOZ (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Zeeland). ‘De ambities van dit fantastische initiatief passen naadloos bij de doelstellingen van de Stichting CPOZ’, zegt Ruud de Baar van Marsaki. Inmiddels zijn we met zo’n twintig mensen en ervaren we veel belangstelling. We zijn met de gemeente in gesprek over een mogelijke plek voor ons initiatief.

De GemeenschappelijkWonenDag 2023 wordt georganiseerd door de VGW (Vereniging Gemeenschappelijk Wonen), de LVGO (Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen 50-plus) en GEN NL (Global Ecovillage Network Nederland).