Bewoners De Javastraat tekenen contract nieuwe woning

Op woensdag 21 juni tekenden alle bewoners van de 14 woningen aan De Javastraat hun huurcontract. Een bijzonder moment! In de komende twee weken krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Dan kan het klussen en inrichten beginnen.

Na de contractondertekening kregen bewoners uitleg over verschillende varianten voor de binnentuin. Welke variant het wordt, is aan de bewoners. Daarvoor konden de bewoners hun voorkeur doorgeven in de stembus. De bewoners gaan de binnentuin straks ook gezamenlijk onderhouden.

Project De Koperslagerij
l’escaut en Bouwbedrijf Joziasse tekenden in december 2021 een overeenkomst voor de nieuwbouw van de 14 levensloopbestendige woningen in het project De Koperslagerij in de Scheldewijk. De ontwikkeling van de “De Koperslagerij” is een ontwikkeling van de Vlissingse Ontwikkel Groep (VOG) en bestaat uit in totaal 82 wooneenheden. Onderdeel van deze ontwikkeling zijn 14 grondgebonden levensloopbestendige woningen voor l’escaut aan De Javastraat.

Unieke ontwikkeling
De Koperslagerij is een unieke ontwikkeling binnen de Scheldewijk. De veertien levensloopbestendige woningen aan De Javastraat liggen aan een groen autovrij hofje. In de luwte maar op steenworp afstand van het water. Het doel van het project De Koperslagerij is om bewoners met elkaar te verbinden. En zo samenredzaamheid aan te moedigen. Bewoners wonen er niet alleen, maar zorgen ook met elkaar voor het hofje én voor elkaar.

Samenredzaam
l’escaut selecteerde daarom mensen die met dezelfde motivatie bij elkaar komen wonen; mensen met een sociaal hart die klaar staan voor anderen wanneer dit nodig is. Met aandacht voor elkaar, bereid zijn elkaar te helpen en te zorgen dat hun buurtje aantrekkelijk blijft. Door bijvoorbeeld gezamenlijk de groene binnentuin te onderhouden of voor iemand boodschappen te doen. Dat is wat wij voor ogen hebben: met onze hulp verbinden we mensen met elkaar zodat ze samenredzaam zijn.