Vijfde plaats voor l’escaut in de Atriensis Energiemonitor 2021

Elk jaar publiceert Atriensis de Energiemonitor. De Atriensis Energiemonitor geeft inzicht in de energetische prestaties van woningcorporaties. Dit jaar deden 101 corporaties mee, met in totaal ruim 800.000 woningen. l’escaut eindigde op de vijfde plaats. Van de corporaties die meededen uit de regio Zuid-West, eindigde l’escaut op de tweede plaats. Een mooie prestatie!

Gemiddeld energielabel B

Het doel van de corporatiesector was om in 2021 samen gemiddeld energielabel B te halen. Alle woningcorporaties spraken dat een aantal jaren geleden af in het Convenant Energiebesparing Huursector. Dat doel werd al in 2020 behaald. Ook het gehele woningbezit van l’escaut heeft inmiddels een gemiddeld label B.

Goede prestatievergelijking

Met ruim een derde van alle woningcorporaties en sociale huurwoningen in Nederland is de Atriensis Energiemonitor een goede prestatievergelijking voor de hele sector. De energiemonitor meet de gemiddelde labelklasse. Hierin wordt ook het gemiddelde bouwjaar van de corporatiewoningen meegenomen.

Mooie prestatie

l’escaut is erg blij met de resultaten van de Atriensis Energiemonitor, maar we zijn er nog niet. l’escaut streeft naar een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Daarom gaan we de komende jaren verder met het stapsgewijs verbeteren van onze woningen.