Opruimdag voor bewoners Mesdaglaan: samen de buurt schoner maken

Op vrijdag 22 september 2023 organiseerde l’escaut ook een Opruimdag voor bewoners van de Mesdaglaan en omgeving. Doel van deze dag was om samen de wijk nog schoner en leefbaarder te maken. Ook was dit voor buurtbewoners een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Opruimdag succesvol verlopen

De Opruimdag vond plaats van 13.00 tot 17.00 uur. In de Jozef Israëlslaan stond een container waar bewoners hun afval konden brengen. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Zo brachten bewoners tuinafval, oude meubels, fietsen of schuttingen waar ze vanaf wilden. l’escaut zorgde voor kruiwagens en steekkarren. Medewerkers van l'escaut hielpen bewoners met het ophalen van spullen als ze die zelf niet konden brengen. Aan het eind van de dag werd een volle container opgehaald.

Ontmoeting, ijsjes en knutselen

Alle bewoners uit de Mesdaglaan en omgeving waren welkom om een handje te helpen of om gezellig een praatje te maken met hun buren. Op het grasveld bij de container was een koffiecorner ingericht waar bewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact konden komen. Bewoners konden bij de medewerkers terecht met hun vragen of wensen voor de buurt. Ook voor de kinderen was er van alles te doen. Zo konden ze vogelhuisjes versieren en tekeningen maken in de knutselhoek. En er stond een ijsfiets waar alle bewoners een gratis ijsje konden halen. Stichting Struikroven gaf bewoners van fase 1 uit de aangrenzende Crocuslaan uitleg over het verplaatsen van planten uit hun tuin die ze mee willen nemen.

Bewoners met elkaar verbinden

Een van de doelstellingen van l’escaut voor dit jaar is dat minimaal 75% van het personeel een dagdeel besteedt aan activiteiten die bijdragen aan een betrokken buurt. Deze actie is hiervan een goed voorbeeld. Samen met buurtbewoners zorgen voor een schone wijk.