Bewoners Rooie Buurt in Vlissingen doen mee aan ruil- en opruimdag

Op woensdag 4 oktober organiseerde woningcorporatie l’escaut een ruilmarkt en opruimdag in de Rooie Buurt in Vlissingen. Na het succes van de opruimdag in de Mesdaglaan in Vlissingen en de Bomenbuurt in Oost-Souburg vorige maand, was het nu aan de bewoners van de Rooie Buurt. Samen met de medewerkers van l’escaut maakten zij de wijk nog schoner en leefbaarder. Ook was dit voor buurtbewoners een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en spullen uit te wisselen die niet langer in gebruik waren.

Succesvolle opruimdag

De opruimdag begon om 13:00 en duurde tot 17:00 uur. Veel bewoners brachten hun afval naar de container in de Verkuijl Quakkelaarstraat. Met 2 volle containers was de middag zeer geslaagd. Naast de gevulde containers hebben ook veel spullen een nieuwe plek gekregen onder de bewoners. Dit helpt geld te besparen en is goed voor onze planeet.

Festiviteiten in de Rooie Buurt

Iedere bewoner in de wijk was welkom om mee te helpen of gewoon gezellig een praatje te maken met de buren. l'escaut zorgde voor een feestelijke sfeer met gratis popcorn uit de popcornmachine. Voor de kinderen was er een knutselwedstrijd en een spelletje '4 op een rij'. De drie mooist beschilderde bloempotten werden beloond met bioscoopbonnen. Daarnaast werden kinderen geschminkt en konden ze schitteren met glittertatoeages. Kortom, het was een geslaagde en creatieve middag voor jong en oud.