Nu beschikbaar: nieuw appartement in De Dempo, speciaal voor mensen met een hulpvraag voor gelijkvloers wonen

Dit nieuwe appartement in appartementengebouw De Dempo is speciaal bedoeld voor mensen met een Wmo- indicatie (Wet maatschappelijke ondersteuning). Dit betekent dat het appartement alleen bedoeld is voor mensen met een lichamelijke beperking die een hulpvraag hebben voor gelijkvloers wonen. Gelijkvloers betekent dat de woning geen trappen heeft. Hierdoor is de woning perfect voor mensen die minder goed kunnen bewegen.

Kunt u door een onverwachte situatie of door een lichamelijke handicap niet langer zelfstandig thuis blijven wonen in uw huidige woning?

Dan kunt u vanuit de Wmo een voorziening aanvragen zoals een woningaanpassing. Misschien is uw woning niet levensloopbestendig of is het niet makkelijk uw woning aan te passen. Dan is verhuizen naar dit appartement in De Dempo mogelijk de beste oplossing voor u.

De Dempo

Dit gasloze nieuwbouw appartement ligt op de eerste verdieping en heeft twee slaapkamers, een apart toilet en een toilet in de badkamer. De woning heeft een half inpandig balkon van bijna 8m2 aan de straatzijde en een zitje aan de galerijzijde om buiten in de zon te zitten. Door de ruime ramen aan de voor- en achterzijde is er veel lichtinval in de woning. Ook zijn hier duurzame opties aangebracht zoals vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen.

De huurprijs en passend toewijzen

De huurprijs van deze woning is € 879,66 + servicekosten van € 38,36. Doordat we passend toewijzen heeft u bruto jaarinkomen nodig van minimaal € 37.625,-.

In de verhuurbrochure leest u meer informatie over de het appartementengebouw. Of lees meer op deze pagina over De Dempo.

Bent u geïnteresseerd in dit appartement?

Neem contact op met het team Wmo en jeugd van de gemeente Vlissingen om te kijken of dit appartement geschikt voor u is. U kunt bellen naar het team Wmo en jeugd op telefoonnummer (0118) 48 70 10. Team Wmo en jeugd geeft vervolgens geschikte kandidaten aan ons door. We kijken dan of u voldoet aan voorwaarden zoals inkomen en huishoudgrootte.

Meer over Wmo

Ondersteuning vanuit de Wmo is bedoeld voor mensen met een beperking. En voor mensen die voor lange tijd niet goed mee kunnen doen in de maatschappij. Maar ook voor mensen die een veilige of beschermde woonomgeving nodig hebben. Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u ondersteuning aanvragen die past bij uw persoonlijke situatie. De gemeente Vlissingen regelt zelf dat hulp wordt verstrekt aan inwoners met een ondersteuningsbehoefte.