Gemeente en l'escaut tekenen overeenkomst grond De Touwslagerij

Gisteren tekenden wethouder Cracau van de gemeente Vlissingen en onze directeur-bestuurder, Jan Leo van Deemter, de koopovereenkomst van de grond voor De Touwslagerij. Met de overeenkomst wordt de bouwgrond officieel overgedragen van de gemeente aan l'escaut. 

De Touwslagerij ligt in de Scheldewijk aan De Dempostraat. l’escaut bouwt hier twintig duurzame eengezinswoningen. De rijwoningen aan De Dempostraat bestaan uit twee blokken van twee keer tien woningen. Fijn Wonen gaat de woningen voor l’escaut conceptueel bouwen. Fijn Wonen is een woonconcept van bouwbedrijf Van Wijnen. Conceptueel bouwen betekent dat we een bestaand woningconcept op de markt inkopen, in plaats van zelf ontwikkelen. De woningen worden in een woningfabriek geproduceerd. 

Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele architectuur uit eind 19e en begin 20e eeuw. De twintig woningen krijgen vier verschillende kleuren metselwerk. Beide blokken zijn voorzien van een tuitgevel. De herhaling van types en kleuren zorgt voor een gevarieerd, maar eenduidig beeld. De overgang tussen privé en openbaar gebied wordt aan de voorzijde gevormd door een Delftse stoep.

Meer lezen over De Touwslagerij? Neem een kijkje op de projectpagina.