De Touwslagerij

Over het project

Tot 2030 bouwt l’escaut in totaal tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid. De ontwikkeling van De Touwslagerij is de vierde deellocatie in de Scheldewijk. De Touwslagerij ligt aan De Dempostraat. De Touwslagerij is een deellocatie waar meerdere ontwikkelaars gezinswoningen of appartementen kunnen ontwikkelen. l’escaut gaat hier 20 duurzame eengezinswoningen bouwen.  

De woningen

We gaan de woningen conceptueel bouwen. Conceptueel bouwen betekent dat we een bestaand woningconcept op de markt inkopen, in plaats van zelf ontwikkelen. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op. 

Planning 

We verwachten dat de bouw in het vierde kwartaal van 2023 start en begin 2024 gereed is.  

Verhuur 

De huurwoningen van De Touwslagerij worden aangeboden op de website van Zuidwestwonen. Dit is ongeveer een half jaar voor oplevering. Als je interesse hebt in deze woningen, kun je vanaf dat moment reageren. Let op dat je je ruim van tevoren inschrijft. Een lange inschrijftijd kan van belang zijn. 

Over het Scheldekwartier 

De Touwslagerij ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water... Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand. 

Het Scheldekwartier biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.