Nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Juvent: Foyer de Jeunesse krijgt forse make-over.

Foyer de Jeunesse, aan de Nieuwstraat/Walstraat te Vlissingen, dient al jaren als jongerenhuis voor de doelgroep van Juvent. Op dit moment bestaat het pand uit 24 kamers met gedeelde badkamers en keukens. Samen met Juvent besloten we de 24 kamers om te bouwen tot 12 zelfstandige appartementen. Na de verbouwing zal Foyer de Jeunesse voortaan het Jongerenhuis Vlissingen heten.

Afgelopen jaar hebben we intensief overleg gevoerd met de gemeente Vlissingen en Juvent over het complex Foyer de Jeunesse. We zien dat de samenleving verandert en zo ook de hulpvraag van jongeren. De vraag van Juvent was of de kamers van de Foyer omgezet konden worden naar zelfstandige appartementen. We hebben dit vraagstuk verder uitgewerkt en gaan hier binnenkort mee aan de slag. Met het aanbieden van zelfstandige woonruimte in combinatie met zorg/begeleiding, denken we beter aan te sluiten bij wensen van de jongere met zijn hulpvragen. In overleg is daarom besloten de 24 kamers om te bouwen naar 12 appartementen. Op 13 oktober 2021 tekenden we samen met Juvent een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Planning

Een paar weken geleden zijn de huidige bewoners van de Foyer de Jeunesse geïnformeerd over de verbouwing. Een aantal van hen krijgt tijdelijk ergens anders onderdak om daarna hun intrek te nemen in het nieuwe Jongerenhuis Vlissingen. Voor een viertal jongeren hebben we inmiddels al andere woonruimte gevonden. Op 8 december 2021 tekenen zij een nieuw huurcontract bij ons. Naar verwachting start de verbouwing van Foyer de Jeunesse in februari 2022. Als alles volgens planning verloopt, zijn de appartementen vanaf juni 2022 gereed. Dan verandert ook de naam van Foyer de Jeunesse naar Jongerenhuis Vlissingen.