Voorkom buitensluiting: 3 tips

Het kan altijd gebeuren, je staat buiten en de deur waait dicht. Of je hebt haast, verlaat je huis en vergeet de sleutels of ze zitten nog aan de binnenkant op de deur. Hoe kom je weer binnen? l’escaut heeft geen sleutel van jouw woning. Blijf rustig. Wij kunnen je wel helpen om de deur te openen en zo nodig de sloten te vervangen. Maar deze kosten zijn wel voor je eigen rekening. Daarom geven we je 3 tips om buitensluiting tegen te gaan.

Tip 1: Leg reservesleutels bij bekenden

Dit klinkt natuurlijk als een open deur, maar het voorkomt je een hoop narigheid als je een sleutel aan de buren, familieleden of vrienden geeft. Vanuit de politie wordt geadviseerd om geen sleutels in de tuin of onder de deurmat te leggen. Hiermee maak je het inbrekers wel erg makkelijk om binnen te komen!

Tip 2: Bevestig een sleutel aan je fietssleutel of autosleutel

Veel mensen gaan op pad met hun fiets of auto. Bij het verlaten van de woning controleren of ze deze sleutels bij zich dragen. Door een sleutel van je woning aan de fiets- of autosleutel te koppelen, vergeet je deze veel minder snel. 

Tip 3: Onderhoud je sloten goed

Ook door het afbreken van sleutels kun je buitengesloten raken. Om het afbreken van de sleutel tegen te gaan, is het belangrijk om het slot goed te (laten) onderhouden. Voorzie de cilinder regelmatig van een paar drupjes olie, zodat deze soepel blijft draaien.

Een buitensluiting valt onder verantwoordelijkheid van de huurder. Als we moeten komen om de deur voor je open te maken, zijn de kosten tijdens kantooruren minimaal € 60,- en buiten kantooruren minimaal € 120,-. Als ook de cilinder vernieuwd moet worden, kost dat € 49,- (prijs voor 1 cilinder) extra.

Mocht je toch zelf een andere slotenmaker inschakelen, zorg dat je met een betrouwbare partij zaken doet. Voorkom dat je opgelicht wordt.