Medewerker van l’escaut in beeld – Maartje

Wie werken er allemaal bij l’escaut? En welke functies zijn er allemaal binnen onze organisatie? Dit keer laten we Maartje, webcare medewerker, aan het woord.   

Wil je kort iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Maartje, ik ben 36 jaar en ik woon in Bergen op Zoom. Dat is net geen Zeeland meer. Maar wel, zo zeggen ze hier, daar ‘waar Brabant Zeeland kust’. Ik ben moeder van twee hele lieve en soms ondeugende kindjes. Ze zijn nog jong, dus naast mijn werk breng ik vooral veel tijd door met mijn gezin.

Wat is je functie en hoe lang werk je bij l’escaut?

Ik werk nu ruim twee jaar bij l’escaut als webcare medewerker. Ik houd me bezig met onze digitale communicatiemiddelen. Bijvoorbeeld onze website en het systeem waarin wij de contactmomenten met de klant registreren. Als iets niet goed werkt, ga ik op zoek naar een oplossing. Ook het bijhouden van het intranet hoort bij mijn werk. Het intranet is een website voor al onze collega’s. Via het intranet kunnen wij nieuws delen en met elkaar communiceren.

Kun je eens vertellen hoe een dag uit jouw werkweek er uit ziet?

Elke dag is weer anders en dat maakt mijn werk zo leuk. Ik zorg dat onze website goed werkt en dat de informatie die er op staat, klopt. Collega’s weten mij te vinden wanneer zij informatie met collega’s willen delen. Ik plaats deze informatie op ons intranet en op het grote beeldscherm in onze kantine. Soms ben ik bezig met langdurige projecten. Zo werk ik nu samen met collega’s van andere corporaties aan het vernieuwen van de website Zuidwestwonen.nl; de website waarop wij onze woningen aanbieden. Daarnaast help ik mijn collega bij andere communicatietaken. Zoals bij het maken van een brochure of door een tekst te schrijven voor de RondomWonen.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het werk is heel afwisselend, dat vind ik leuk. Daarnaast geeft het me een goed gevoel dat ik altijd meedenk met de huurder. Onze website moet begrijpelijk en duidelijk zijn voor onze klanten. Bij alles wat ik plaats, vraag ik me af of huurders de informatie begrijpen en gemakkelijk kunnen vinden.

Heb je een tip voor onze huurders?

Maak gebruik van het online huurdersportaal Mijn l’escaut! Hier kun je gemakkelijk je gegevens wijzigen, een reparatieverzoek indienen, de opbouw van de huurprijs inzien en nog veel meer. Gewoon op jouw computer, tablet of telefoon op een moment dat het jou uitkomt. Vraag hier een activatiecode aan en bekijk wat je online allemaal zelf kunt regelen.