l’escaut en Bouwgroep Peters tekenen overeenkomst voor bouw woningen De Admiraliteit in de Scheldewijk

Op maandag 20 november tekenden l’escaut en Bouwgroep Peters een overeenkomst voor de bouw van 23 eengezinswoningen en 27 appartementen in het project De Admiraliteit. Het project ligt aan De Baloeranstraat, De Maipustraat, De Insulindestraat en de Willem Ruysstraat in de Scheldewijk. De rijwoningen bestaan uit drie blokken van 9, 8 en 6 woningen. De appartementen liggen aan De Insulindestraat en De Willem Ruysstraat. In opdracht van l’escaut gaat Bouwgroep Peters samen met Buro Salt het ontwerp en de realisatie van De Admiraliteit verzorgen.

Woningindeling

De appartementen hebben twee slaapkamers, een woonkamer met grote raamvlakken en een balkon aan de straatzijde, waardoor ze veel daglicht en een riant uitzicht hebben. De balkons bevinden zich aan De Willem Ruysstraat of De Insulindestraat.

De eengezinswoningen hebben allemaal een woonkamer op de begane grond, drie slaapkamers op de eerste verdieping, een (berg)zolder en een tuin met berging. De woningen en appartementen worden zo gebouwd dat er een binnenterrein ontstaat, ingericht als parkeerhof.

Jan Leo van Deemter, directeur bestuurder l’escaut: ‘In totaal heeft l’escaut als doel om tot 2030 rond de 750 woningen te bouwen. Hiervan komen 200 woningen in de Scheldewijk te staan. Door te kiezen voor woningen bestaande uit twee woonlagen met een kap, is het de ideale woning voor gezinnen. De appartementen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Hiermee stimuleren we de doorstroming op de Vlissingse huizenmarkt.’ De eengezinswoningen en appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. 

Verwijzing naar maritieme en industriële verleden van Vlissingen

Het ontwerp van het appartementencomplex bevat enkele verwijzingen naar het maritieme verleden van Vlissingen, zoals een grote print van een schip op de ramen bij de entree. Deze doet tevens dienst  als zonwering. De naam van het complex komt groot naast de entree te staan. De schuine gevel van het complex aan De Insulindestraat verwijst naar het industriële verleden van het gebied.

De verwachting is dat de bouw in het tweede kwartaal van 2024 start en medio 2025 gereed is. Meer weten? Bekijk de projectpagina.