Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Huishoudens van de gemeente Vlissingen met een laag inkomen kunnen vanaf 2 november 2023 een eenmalige energietoeslag van 1300 euro ontvangen. 

Wat is de energietoeslag?

De energietoeslag is een bedrag van 1300 euro. Dat geld is bedoeld om je te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. 

Voor wie is die 1300 euro bedoeld?

Een groot gedeelte van de huishoudens, bijvoorbeeld huishoudens die bijzondere bijstand ontvangen, zal de eenmalige energietoeslag automatisch uitbetaald krijgen via Orionis Walcheren. Huishoudens die de energietoeslag niet automatisch ontvangen, kunnen deze zelf aanvragen via Orionis Walcheren.

Sociaal minimum

Je hebt recht op de energietoeslag als je inkomen rond het sociaal minimum is. Het maakt daarbij niet uit of je dat inkomen hebt vanuit een uitkering, vanuit je werk of vanuit je pensioen. In deze tabel kun je zien of je er recht op hebt. De genoemde bedragen zijn netto per maand, inclusief vakantiegeld. Is jouw netto gezinsinkomen (inclusief vakantiegeld) lager dan het bedrag dat hier genoemd is? Vraag dan de energietoeslag aan.

 

bedrag inclusief vakantiegeld

Je bent alleenstaande of alleenstaande ouder van 21 jaar tot de AOW-leeftijd

€ 1.310,53

Je bent alleenstaande of alleenstaande ouder en je bent ouder dan de AOW-leeftijd

€ 1.455,67

Je bent gehuwd of samenwonend van 21 jaar tot de AOW-leeftijd

€ 1.871,50

Je bent gehuwd of samenwonend en ouder dan de AOW-leeftijd

€ 1.971,05

Tip: Weet je niet zeker of je recht hebt op de 1300 euro? Vraag de energietoeslag dan altijd aan. Je hoort dan vanzelf of je er wel of geen recht op hebt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het aanvragen van de energietoeslag? Kijk dan op de website van Orionis Walcheren. Heb je de toeslag niet automatisch gekregen? Vraag het dan zelf aan via Orionis.  Dit kan tot en met 30 april 2024.