Gemeente en l'escaut tekenen overeenkomst grond De Amiraliteit

Op woensdag 10 januari tekenden wethouder Cracau en onze directeur-bestuurder Jan Leo van Deemter de koopovereenkomst van de grond voor De Admiraliteit. Eind december werd dit al gedaan voor De Touwslagerij, dit keer is de bouwgrond van De Admiraliteit officieel overgedragen van de gemeente aan l'escaut. 

De Admiraliteit ligt in de Scheldewijk aan De Baloeranstraat, De Maipustraat, De Insulindestraat en de Willem Ruysstraat en is de vijfde deellocatie in de Scheldewijk.  l’escaut bouwt hier 23 duurzame eengezinswoningen en 27 duurzame appartementen voor de sociale verhuur. De rijwoningen bestaan uit drie blokken van 9, 8 en 6 woningen. Door positie van de appartementen ten opzichte van de woningen ontstaat er een parkeerhof voor bewoners.

Voor een eenduidige uitstraling tussen de eengezinswoningen en de appartementen wordt één materiaal plint toegepast aan de buitenkant van de woningen. In het ontwerp van het appartementencomplex zijn enkele verwijzingen naar het maritieme verleden van Vlissingen verwerkt. Zo komt er bij de entree een grote print van een schip op de ramen dat tegelijk ook als zonwering dienst doet. Ook de naam van het complex komt groot naast de entree te staan. De schuine gevel van het complex aan De Insulindestraat verwijst naar het industriële verleden van het gebied.

Meer lezen over De Admiraliteit? Neem een kijkje op de projectpagina op onze website.