De Admiraliteit

Over het project

23 eengezinswoningen en 27 appartementen

De Admiraliteit ligt in de Scheldewijk aan De Baloeranstraat, De Maipustraat, De Insulindestraat en de Willem Ruysstraat en is de vijfde deellocatie in de Scheldewijk. l’escaut bouwt hier 23 duurzame eengezinswoningen en 27 duurzame appartementen voor de sociale verhuur. De rijwoningen bestaan uit drie blokken van 9, 8 en 6 woningen. Door de positie van de appartementen ten opzichte van de woningen ontstaat er een parkeerhof voor bewoners. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.

We bouwen de woningen volgens de Design & Build methode. Dit betekent dat de aannemer zorgt voor het ontwerp en de bouw van de woningen. De woningen zijn ontworpen door Buro Salt en worden gebouwd door Bouwgroep Peters.

Woningindeling

Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een woonkamer met grote raamvlakken en een balkon aan de straatzijde. Hierdoor hebben de appartementen veel daglicht en een riant uitzicht. De balkons bevinden zich aan De Willem Ruysstraat of De Insulindestraat.

De eengezinswoningen hebben allemaal een woonkamer op de begane grond, drie slaapkamers op de eerste verdieping, een (berg)zolder en een tuin met berging.  

Parkeren bij De Admiraliteit

De woningen en appartementen worden zo gebouwd dat er een binnenterrein ontstaat. Dit richten we in als parkeerhof.

Ontwerp

Voor een eenduidige uitstraling tussen de eengezinswoningen en de appartementen wordt één materiaal plint toegepast aan de buitenkant van de woningen. De plint is in verschillende hoogtes rondom het blok aanwezig. Daarnaast krijgt elke woning een paneel naast de voordeur in hetzelfde materiaal als de plint.

In het ontwerp van het appartementencomplex zijn enkele verwijzingen naar het maritieme verleden van Vlissingen verwerkt. Zo komt er bij de entree een grote print van een schip op de ramen dat tegelijk ook als zonwering dienst doet. Ook de naam van het complex komt groot naast de entree te staan. De schuine gevel van het complex aan De Insulindestraat verwijst naar het industriële verleden van het gebied.

Over het Scheldekwartier

De Admiraliteit ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water. Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

l’escaut bouwt in de komende jaren in totaal tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De ontwikkeling van De Admiraliteit is de vijfde deellocatie in de Scheldewijk.

Het Scheldekwartier biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.

Vlissingen

Wonen in Vlissingen is wonen in een stad aan zee, met bijna 45.000 inwoners. De gemeente Vlissingen bestaat uit 5 woonwijken en de kernen Oost-Souburg en Ritthem. De gemeente biedt ruimte, natuur, strand, een rijke historie, een levendig centrum en een diversiteit aan voorzieningen. Vlissingen heeft zich ontpopt tot een moderne en stoere havenstad. Waarin industrieel erfgoed gerenoveerd wordt tot moderne bezienswaardigheden.

Planning

We verwachten dat de bouw in het tweede kwartaal van 2024 start en de eerste eengezinswoningen begin 2025 gereed zijn. De appartementen verwachten we in het tweede kwartaal van 2025 op te leveren.

Interesse?

De woningen in De Admiraliteit bieden we aan op de website van Zuidwestwonen. Dit is ongeveer een half jaar voor oplevering. Als je interesse hebt in deze woningen, kun je vanaf dat moment reageren. Zorg dat je inschrijving bij Zuidwestwonen compleet is, zodat je makkelijk op een woning kan reageren. 

Disclaimer: De gebruikte afbeeldingen zijn impressies van het Voorlopig Ontwerp. Aan deze tekeningen en impressies kunnen geen rechten worden ontleend.