De Admiraliteit

Over het project

Tot 2030 bouwt l’escaut in totaal tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid. De ontwikkeling van De Admiraliteit is de vijfde deellocatie in de Scheldewijk. De Admiraliteit ligt aan De Baloeranstraat, De Maipustraat, De Insulindestraat en de Willem Ruysstraat. l’escaut gaat hier 23 duurzame eengezinswoningen en 27 duurzame appartementen bouwen voor de sociale verhuur. 

De woningen en appartementen

De woningen en appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op. 

Planning 

We verwachten dat de bouw in het eerste kwartaal van 2024 start en medio 2025 gereed is.  

Verhuur 

De huurwoningen van De Admiraliteit worden aangeboden op de website van Zuidwestwonen. Dit is ongeveer een half jaar voor oplevering. Als je interesse hebt in deze woningen, kun je vanaf dat moment reageren. Let op dat je je ruim van tevoren inschrijft. Een lange inschrijftijd kan van belang zijn. 

Over het Scheldekwartier 

De Admiraliteit ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water... Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand. 

Het Scheldekwartier biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.