Bijzondere klus in de Beursstraat

Begin 2020 kregen we een vraag binnen van een huurder uit de Beursstraat. Ze werd slechter ter been en vroeg zich af of er bij de entree een trapleuning kon komen. Een van onze woninginspecteurs ging kijken en vond dit een goede suggestie. Een trapleuning zou goed zijn voor de veiligheid en voor de uitstraling.

Ook veel andere monumentale panden hebben leuningen bij de entrees. Het leek er zelfs op dat dit pand in een ver verleden al een trapleuning had gehad. De nieuwe leuning moest passen bij de stijl van het pand. Las- en constructiebedrijf Van Belzen werkte hiervoor een passend ontwerp uit.

Monumentaal pand

Het pand aan de Beursstraat is een monument. Daarom moesten we een vooroverleg indienen bij de gemeente, advies aanvragen bij de monumentencommissie en daarna een omgevingsvergunning regelen voor de uitvoering. Uiteindelijk zijn de leuningen op 5 februari 2021 geplaatst.

De bewoners en wij zijn erg tevreden met het resultaat. De leuningen zijn functioneel, maar zorgen ook voor een betere uitstraling.

Bekijk hieronder de voor en na foto’s.