Aanleg glasvezelnetwerk

KPN en Delta leggen al een aantal maanden glasvezelkabels aan in Vlissingen en Oost-Souburg. Bewoners zijn per brief geïnformeerd. l'escaut is op de hoogte van deze werkzaamheden. Wij hebben toestemming gegeven om de kabels aan te leggen bij woningen van l'escaut.  

Het aanleggen is geheel gratis. Het zorgt ervoor dat bewoners in de toekomst een goede en snelwerkende aansluiting hebben op het internet. Providers gebruiken in de toekomst de koperaansluiting die er nu ligt niet meer. Je hoeft nog geen gebruik te maken van de glasvezelkabel, maar dan ligt het wel al gereed. 

Wat gaat er gebeuren? 

  • Een medewerker van KPN Netwerk of Delta komt bij jou thuis langs om de juiste plek voor de glasvezelaansluiting te bepalen. Meestal is dat de meterkast.
  • Een paar weken later wordt er in de straat gegraven om de glasvezelkabel vanaf de straat door te trekken tot bij jouw woning. 
  • Als de graafwerkzaamheden voorbij zijn, komt de monteur bij je langs om jouw glasvezelaansluitpunt te installeren. 

Let op: een medewerker van KPN of Delta kan zich altijd legitimeren aan de deur. 

Waarom glasvezel? 
Digitaal met elkaar communiceren is belangrijker dan ooit. Hier is een snelle en stabiele internetverbinding voor nodig. Inwoners en ondernemers hebben veel baat bij de komst van glasvezel in gemeente Vlissingen. Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. 

Heb je toch nog vragen?  
Neem dan contact op met KPN en/of Delta voor verdere informatie of planning.