Vraag het Jan Leo: rookmelders

Wat heb jij altijd al willen weten over l’escaut? Na de vorige editie kregen we een vraag over rookmelders. Een bewoner wilde weten hoe het zit met rookmelders in onze woningen.  

Sinds 1 juli is een rookmelder op elke verdieping van de woning verplicht. Bijna al onze woningen hebben inmiddels één of meerdere rookmelders. Heb je nog geen rookmelder in huis? Neem dan contact met ons op via mail: info@lescaut.nl of telefonisch: 0118-422300. 

Rookmelders redden levens! 

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets want je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn daarom van levensbelang en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten. 

Maak je rookmelder regelmatig stofvrij

Heb je inmiddels een rookmelder? Wij adviseren om de rookmelders regelmatig stofvrij te maken met een licht vochtig doekje of de stofzuiger. Test daarnaast regelmatig of de rookmelder het nog doet. Je test de rookmelder door op het knopje te drukken. Als de rookmelder afgaat, werkt hij dus nog en is de batterij niet leeg. 

Heb jij ook een vraag? Stel deze aan directeur-bestuurder Jan Leo. Wie weet beantwoorden we jouw vraag in een van de volgende edities. Mail ons via rondomwonen@lescaut.nl