Verzorgde tuinen en veilige brandgangen

Het voorjaar is het juiste moment om aan de slag te gaan in de tuin! Als huurder heb je de mogelijkheid om jouw tuin in te richten en aan te kleden naar eigen smaak en wensen. Maar je bent ook verantwoordelijk voor het onderhoud van je tuin. Zo zorgen we samen voor een leefbare buurt. Wat verwachten wij van jou?

  • Regelmatig maaien van het gras in de tuin;
  • Regelmatig snoeien van heggen, hagen en opschietende bomen;
  • Regelmatig verwijderen van onkruid in de tuin. en tussen tegels van opritten, toegangspaden en terrassen;
  • Vervangen van gebroken tegels;
  • Vervangen van dode beplanting;
  • Vervangen van kapotte planken en segmenten van houten erfscheidingen;
  • Rechtzetten en recht houden van de houten erfscheidingen;
  • Erfscheidingen met regelmaat beitsen of verven (als ze eerder gebeitst of geverfd zijn);
  • Verwijder huisraad, afval, bouwmaterialen of andere materialen die niet in de tuin horen uit de tuin.

Tuinonderhoud valt onder de verplichting van de huurder (volgens onze Algemene Huurvoorwaarden).

Een groene tuin

l’escaut vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk groen geplant wordt in tuinen. Door verandering van ons klimaat wordt het warmer en regent het intenser. Met de inrichting van jouw tuin kun je daar op inspelen. Vervang bijvoorbeeld een deel van je tegels door groen. Een groene tuin blijft in de zomer koeler dan een tuin met alleen bestrating. Daarnaast vangt een groene tuin het nodige regenwater op. Hierdoor wordt de riolering minder belast. Wil je meer weten over een groene tuin? Kijk dan op www.huisjeboompjebeter.nl.


Huisvuil en grofvuil

Wil je je tuin eens goed opruimen? Grofvuil kun je naar de Milieustraat brengen. Hier breng je afval naartoe wat de gemeente niet bij je ophaalt. Zoals oude meubels of spullen met een stekker of batterij. Ook verf, frituurvet en deuren kun je bijvoorbeeld hierheen brengen. De Milieustraat in Vlissingen vind je op het Bedrijventerrein Buitenhaven, Poortersweg 30 in Vlissingen. Ook haalt de gemeente verschillende soorten afval gratis op. Zoals wit- en bruingoed, metalen, grof-groenafval en matrassen. Tegen betaling kun je ook ander grofvuil zoals hout en meubilair op laten halen. Meer informatie over de Milieustraat en grofvuil vind je op de website van de gemeente Vlissingen.

Een veilige en schone brandgang

Als bewoner draag je samen met je buren zorg voor vrije doorgang in de brandgang. Veel brandgangen worden geblokkeerd door het laten staan van bijvoorbeeld fietsen, brommers, vuilcontainers of afval. Het is belangrijk dat je de brandgang vrijhoudt! Als er brand uitbreekt kan de brandgang een vluchtroute zijn. En de brandweer kan de brandgang nodig hebben om bij de brand te komen. Orionis verwijdert twee keer per jaar het onkruid in de brandgangen door dit kort of weg te maaien. Wij vragen jou om het stukje brandgang bij jouw tuin bij te houden. Snoei de heg in de brandgang bijvoorbeeld goed terug, zodat de doorgang niet belemmerd wordt. Zo houden we de brandgang samen netjes.

Stuur jouw foto in!

Heb jij pas geleden je tuin aangepakt? Of heb je samen met je buren de brandgang opgeruimd? Stuur een foto in via rondomwonen@lescaut.nl. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!