Energieprestaties vaststellen: woningbezoek door Atriensis

l’escaut is verplicht om de energieprestatie van haar woningen vast te stellen. De energieprestatie geeft aan hoe energiezuinig de woning is. We hebben Atriensis opdracht gegeven om deze gegevens te verzamelen. Zij voeren hiervoor woningbezoeken uit. Komt een adviseur van Atriensis jouw woning bezoeken? Dan krijg je vooraf een brief met informatie. De woningbezoeken starten medio 2022.

 Woningbezoek: hoe werkt het?

Het woningbezoek duurt ongeveer 15 tot 45 minuten. Tijdens het bezoek verzamelt de adviseur noodzakelijke informatie voor het bepalen van de energieprestatie. Bijvoorbeeld informatie over verwarmingsinstallaties en de beglazing in de woning. De adviseur maakt hier foto’s van. l’escaut vraagt jouw medewerking om zo een goed beeld te krijgen van het energielabel.

Wat doen wij met de resultaten?

De resultaten van de energieprestatie slaan wij op. Bij nieuwe huurders wordt de huurprijs onder andere bepaald door het energielabel. Hoe slechter het energielabel, hoe minder huur we mogen vragen. Verder maken wij hiermee weer verbeterplannen voor de langere termijn. Zo kunnen we de juiste maatregelen nemen om de woning zo energiezuinig te maken.