Verduurzaming 111 woningen in de Mesdaglaan

l’escaut wil 111 woningen in de Mesdaglaan en omgeving verduurzamen. Het afgelopen jaar onderzochten we daarom of en hoe we de woningen kunnen renoveren. Uit het onderzoek blijkt dat het helaas niet mogelijk is om de woningen te renoveren. Het comfort en kwaliteit na een renovatie zouden te laag zijn en de kosten te hoog. l’escaut heeft daarom besloten dat de woningen in de Mesdaglaan en omgeving worden gesloopt en vervangen voor nieuwbouw.

Renovatie is helaas niet mogelijk 

Veel bewoners hebben nu last van tocht, schimmel en vocht. Als grootste verbeterpunt noemen mensen isolatie en nieuwe ramen en kozijnen. Ondanks de problemen wonen veel bewoners er al lang en graag. We weten dat de meesten ook het liefst in hun woning blijven wonen. We hebben daarom naar alle mogelijke oplossingen gekeken om renovatie mogelijk te maken. Maar de woning is erg lastig om te verbeteren. Na een ingrijpende renovatie zijn de woningen nog steeds niet comfortabel en duurzaam.

Samen plannen maken voor nieuwbouw

Het onderzoek naar nieuwbouw start begin 2023. En dat heeft tijd nodig. We verwachten dat de plannen in 2024 klaar zijn. Er komen energiezuinige en comfortabele woningen. Daar kunnen huurders weer vele jaren wonen. Bij de plannen voor de nieuwbouw én de invulling van de wijk betrekken we de bewoners.

Inloopbijeenkomst 

Op 18 en 20 oktober 2022 organiseren we inloopbijeenkomsten voor de bewoners van de Mesdaglaan en omgeving. We lichten dan het besluit toe. De bijeenkomsten worden gehouden in Crocuslaan 10. Bewoners zijn welkom tussen 15.00 en 18.00 uur.