Update aanval systeem l’escaut

Eind maart ontdekten we dat we te maken hadden met een digitale aanval, een hack. Huurders en relaties hebben hierover een brief ontvangen. Misschien hoorde u erover op Omroep Zeeland of las u er iets over in de krant. 

Wat is er gebeurd?  

Er is een cyberaanval geweest op het datacentrum van de externe partij waar l’escaut haar systeem en gegevens opslaat. Acht woningcorporaties, die diensten afnemen van deze ICT-dienstverlener, zijn getroffen door de gevolgen van deze digitale aanval.  

Uit onderzoek blijkt dat persoonlijke gegevens van een aantal huurders, medewerkers en relaties (deels) zijn ingezien of opgeslagen door de daders. Dit is een datalek. 

Het is belangrijk dat u alert blijft! 

We weten dat de gestolen persoonsgegevens zijn aangeboden via een speciale website. Maar we weten niet óf en hoe oplichters gestolen persoonsgegevens gaan gebruiken. Daarom vragen we u om de komende tijd extra goed op te letten voor valse mails, sms'jes of valse telefoongesprekken. Lees hier op onze website hoe u nepberichten kunt voorkomen.  

Gevolgen voor onze dienstverlening 

Door de hack konden wij tijdelijk niet meer in een deel van onze ICT-systemen. En bij een deel van onze gegevens. Dat zorgde voor veel overlast. Zo waren we telefonisch niet goed te bereiken en konden we geen e-mails ontvangen en versturen en konden we geen gegevens inzien of opslaan.  

Inmiddels werkt onze dienstverlening bijna weer als vanouds 

We werkten hard aan het herstel van onze systemen om u weer goed van dienst te kunnen zijn. We zijn weer te bereiken per telefoon en e-mail en onze dienstverlening werkt weer bijna zoals u van ons gewend bent.  

Het spijt ons erg dat dit gebeurd is  

We doen er veel aan om uw gegevens goed te beveiligen. Toch hebben we helaas niet kunnen voorkomen dat dit is gebeurd en bieden daarvoor onze excuses aan.  

Heeft u een vraag over het datalek?   

Neem dan contact op met onze privacy officer via telefoonnummer (0118) 42 23 00 of stuur een mail naar privacyofficer@lescaut.nl. Op onze website vindt u meer informatie over de digitale aanval op onze systemen.