Burendag 2022: even buurten!

In september was het weer Burendag. Daarom organiseerden we op drie locaties in Vlissingen en Oost-Souburg een koffiemoment. Bewoners en medewerkers van l’escaut van verschillende afdelingen gingen met elkaar in gesprek over de buurt. Voor de kinderen organiseerden we een kleurwedstrijd en deelden we lolly's uit.

Burendag startte bij ’t Fort in Vlissingen. Er was heerlijke verse koffie aanwezig van Koffiebranderij de Koepoort. Uiteindelijk kwamen er zo’n 15 bewoners een bakje koffie en cake halen en een praatje maken. Een gezellig moment! Daarna gingen we naar de Bomenbuurt in Oost-Souburg. Hier was het iets minder druk, maar ook heel gezellig. Er was veel waardering voor Burendag vanuit de bewoners die aanwezig waren.

De laatste locatie was in Bossenburg. Hier kwamen zo’n 20-25 bewoners langs voor een bakje koffie en cake. De bewoners gingen met elkaar in gesprek. Sommige bewoners ontmoeten elkaar zelfs voor het eerst. Het bleef druk tot het einde. We kijken terug op een geslaagde Burendag op de drie locaties!

Een mooi resultaat van Burendag is dat huurders elkaar ontmoeten en elkaar kunnen helpen met kleine dingen. Zo spraken twee buurmannen elkaar voor het eerst tijdens het koffiemoment. De ene buurman is veel alleen en vergeet soms dingen. De andere buurman zou graag willen dat iemand uit de buurt een reservesleutel bijhield. Zodat als er iets gebeurd, hij alsnog naar binnen kan. Maar zijn kinderen wonen niet om de hoek. Tijdens de Burendag wisselden ze nummers uit en bood de ene buurman aan de sleutel bij te houden van de andere buurman. De steun die ze beiden nodig hebben, kunnen ze bij elkaar vinden. Een klein gebaar kan een groot verschil maken!