Bewoners denken mee over toekomstplan voor Vincent van Goghlaan en omgeving

l’escaut is van plan om 343 woningen aan de Vincent van Goghlaan en omgeving te slopen. Deze woningen worden vervangen door nieuwbouw. Samen met bewoners en betrokken partijen gaan we in 2024 een toekomstplan voor de wijk maken. Op zaterdag 23 maart organiseerden we een bewonersbijeenkomst voor de bewoners en omwonenden van de Vincent van Goghlaan en omgeving.

Wat gaat goed en wat kan beter?

Met deze bijeenkomst gaven we het startschot voor het opstellen van een toekomstplan voor de wijk. Van 10.00 – 14.00 uur waren we aanwezig op het grasveld tegenover Bloemenlaan 94 met een poffertjeskraam. Bewoners dachten mee over wat er goed gaat in de wijk en wat er beter kan. Dit deden ze aan de hand van een model van de wijk op schaal. Hierop konden goede punten en verbeterpunten op aangegeven worden.

Deelname bewonersprojectgroep

We gingen ook in gesprek met bewoners over deelname aan de bewonersprojectgroep. Veel bewoners uit het plangebied en ook omwonenden willen graag meedenken. Inmiddels hebben we al een mooi aantal aanmeldingen voor de bewonersprojectgroep. Aanmelden voor de bewonersprojectgroep kan nog tot 6 april. Daarna maken we een selectie. We kijken dan naar een goede verdeling van bewoners uit de wijk. De eerste bijeenkomst met de bewonersprojectgroep staat gepland op 16 april.

Meer weten? Kijk dan op de projectpagina.