Verkuijl Quakkelaarstraat

Informatie

Over het project

l’escaut kiest voor sloop en vervangende nieuwbouw aan de Verkuijl Quakkelaarstraat. Het complex is gelegen aan de Verkuijl Quakkelaarstraat 232-244 (even nummers), Callenfelsstraat 40 en Winkelmanstraat 39, in het oostelijk deel van de Rooie Buurt. Op de plaats van het huidige complex gaan we 9 grondgebonden woningen terugbouwen. Als woningcorporatie zorgen we zo voor duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst.

Planning

Op dit moment zijn we bezig met het uitverhuizen van de huidige bewoners. We zorgen hierbij voor een goede begeleiding door een verhuurmakelaar en een wijkconsulente. In het tweede kwartaal van 2024 starten we met de sloopwerkzaamheden om daarna te starten met de nieuwbouw. De verwachting is dat we de nieuwe woningen eind 2024 opleveren.

De woningen

De 9 grondgebonden woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens en/ of kleine gezinnen. De begane grond biedt ruimte voor een keuken, eetgedeelte en woonkamer. De bovenverdieping biedt twee slaapkamers en een badkamer. De tuin met berging ligt op het zuiden. De woningen zijn duurzaam, dat betekent lagere energiekosten en veel wooncomfort voor de huurders.

Interesse?

De woningen aan de Verkuijl Quakkelaarstraat worden aangebonden op de website van Zuidwestwonen. Dit is ongeveer een half jaar voor oplevering. Als je interesse hebt in deze woningen, kun je vanaf dat moment reageren.