Nieuwsbrieven

Een aantal keer per jaar versturen we onze digitale nieuwsbrief RondomWonen naar al onze huurders. Zo blijf je op de hoogte van actuele zaken. Op deze pagina vind je de laatste uitgaven van de RondomWonen.

2024

 • RondomWonen april 2024: In de steigers: het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten van l’escaut, Wonen in een sociaal hofje, Bewoners denken mee over toekomstplan voor Vincent van Goghlaan en omgeving, Brandveiligheidstips: samen houden we het veilig, Duurzaam doen: natuurinclusief bouwen en meer! 

2023

 • RondomWonen december 2023: Struikroven: een primeur voor Zeeland, Terugblik: Opruimdagen in de Bomenbuurt, Mesdaglaan en Rooie Buurt, l’escaut en Bouwgroep Peters tekenen overeenkomst voor bouw woningen De Admiraliteit in de Scheldewijk, Aan de slag met duurzame verlichting in brandgangen, Ventileren: goed voor je huis én gezondheid en meer! 
 • RondomWonen juni 2023: Bewoners Bossenburgh helpen elkaar de wijk nog schoner te maken, Brandveiligheidstips, In beeld: bouw De Dempo en De Koperslagerij, Aan het woord: De Schrijver vastgoedonderhoud, Nieuws van team Wijkbeheer, Energie besparen in de zomer en meer! 
 • RondomWonen maart 2023: l'escaut start met proef Doorstromen in Vlissingen, Zeeuwse Woondeal getekend, l'escaut op weg naar een betrokken buurt, huurverlaging voor huurders met een laag inkomen, Cv ketel bijvullen, opruimdag in Bossenburgh en meer! 

2022 

 • RondomWonen december 2022: Nieuwe wijkconsulenten Eileen en Jolanda stellen zich voor, ontwikkelingen in de Scheldewijk, raamkunst in de Crocuslaan en omgeving, alles over energie(besparen), wordt energiecoach, prijswinnende kunst op het Ravesteynplein. 
 • RondomWonen over energie(besparen): Energie wordt steeds duurder. Besparen op energie is belangrijker dan ooit. De overheid helpt je met de energietoeslag. En met een prijsplafond voor gas en elektriciteit. Ook l’escaut wil graag helpen. In deze speciale editie van RondomWonen geven we je tips om energie te besparen. 
 • RondomWonen oktober 2022: RondomWonen in een nieuw jasje, feestelijke afronding bouw Ravesteynplein, opening biodiverse stadstuin de Tuinbrouwerij, hulp bij het betalen van je gas en elektriciteit en meer! 
 • RondomWonen juni 2022: Volop ontwikkeling in de Scheldewijk, wonen in de Mesdaglaan, tips over een slimme videodeurbel, doe mee met het NK tegelwippen, informatie over een inboedelverzekering en meer.
 • RondomWonen maart 2022: 4 miljoen voor aardgasvrij wonen, onderhoudsproject in Oost-Souburg, vraag het Jan Leo, de jaarlijkse huurverhoging komt er aan, duurzaam doen: slim energie besparen en meer! 

2021 

 • RondomWonen december 2021:  Eerste sleutels uitgereikt aan nieuwe bewoners Ravesteynplein, rookmelders in alle huurwoningen, circulair bouwen aan de grondstofbanken van later en Foyer de Jeunesse krijgt forse make-over.
 • RondomWonen september 2021: Regel jouw huurderszaken online; gemakkelijk en snel, De Hofjes opgeleverd: in gesprek met nieuwe bewoner Manon, De Dempo Vlissingen is een feit! en Vlissingen op weg naar aardgasvrij.
 • RondomWonen juni 2021: Bouw Ravesteynplein vanuit de lucht, waarom het goed is een “groene” tuin te hebben, tips tegen ongedierte en nieuws van de HVL
 • RondomWonen maart 2021: Nieuwe website met klantportaal, eenmalige huurverlaging in 2021, werken aan duurzaam wonen: aan de slag met energiebesparende maatregelen, Project Crocuslaan: De wijk van onze dromen…

2020

 • RondomWonen december 2020: l'escaut is trots op de resultaten van de Aedes-benchmark!, klaar voor de toekomst: een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050, waarom is een inboedelverzekering belangrijk? En bouw Ravesteynplein officieel van start! 
 • RondomWonen juli 2020: l’escaut woonservice bespaart 872 ton CO₂ door uitreiking ledlampen, stop de verhuurderheffing en ventileren in huis zeer belangrijk.
 • RondomWonen april 2020: Werkwijze l’escaut in verband met het coronavirus, hulp voor burgers Vlissingen in crisistijd, hulp bij betalingsproblemen, werkzaamheden Ravesteynplein gaan door.