Nieuws van de HVL

Voorzitter HVL

 Twee jaar geleden ging het niet goed met de Huurdersvereniging l'escaut (HVL). Nadat twee voorzitters kort na elkaar om gezondheidsredenen moesten afhaken, nam Ank Muller het stokje over. Met de toezegging dat zij het voorzitterschap voor twee jaar zou waarnemen. 

 

De belangrijkste taak was het vinden van nieuwe bestuursleden en de toekomst van de HVL veilig stellen. Dat lijkt gelukt. Er zijn vier nieuwe bestuursleden gevonden: eerst Theo Sinke en recent Niels van Rijswijk, Magdalena Grasiewicz en Jan Janse.

De twee jaar zitten erop en Ank Muller draagt het voorzitterschap over aan Niels van Rijswijk. Ank blijft bestuurslid. Wij hebben alle vertrouwen in de toekomst.

Algemene Ledenvergadering 16 juni

16 juni houdt de HVL haar algemene ledenvergadering vanaf 19.00 uur. Het is een digitale vergadering waarvoor u zich kunt aanmelden via de website: www.hvlescaut.nl.

De HVL zal daar het jaarverslag 2020, de begroting 2022, de nieuwe bestuursleden en een nieuw logo presenteren. Na het zakelijke gedeelte willen we graag van onze leden en andere huurders horen over uw ervaringen met het nieuwe klantportaal van l’escaut.

De nieuwe bestuursleden stellen zich voor:

Mijn naam is Theo Sinke. Ik ben gepensioneerd, woonachtig in Serooskerke en sinds maart 2020 bestuurslid van HVL. Ik ben opgegroeid in Oost-Souburg, studeerde management, economie en recht aan de HZ en was lange tijd werkzaam als bedrijvenadviseur op het kantoor van Rabobank in de Lange Zelke. Binnen de HVL gaat mijn aandacht uit naar financiën, wonen en zorg en het belang van een goede leefomgeving. Reden waarom ik mijzelf als coach wil inzetten voor de ecologische buurttuin Koudenhoek. 

Mijn naam is Jan Janse en ik ben woonachtig in de Gouwe Tuyn. Ik ben werkzaam geweest op de KMS en verder nu nog penningmeester van de Kegel en Biljart vereniging Vlissingen. Ook hoop ik als 2e penningmeester van de HVL daaraan een positieve bijdrage te kunnen leveren. 

Mijn naam is Magdalena Grasiewicz. Ik woon sinds twee jaar in Vlissingen en ik geniet van mijn huis en de prachtige natuur hier! Sinds november ben ik bestuurslid van de Huurdersvereniging. Ik werk in Brabant en woon dus in Vlissingen. Ik wil graag meer betrokken zijn bij de regio waar ik woon. Door actief te zijn in de Huurdersvereniging kom ik met veel mensen in contact en probeer ik ook echt iets voor ze te betekenen. 

 

Niels van Rijswijk. Ik ben 47 jaar jong en vader van 3 kinderen Ik woon in Vlissingen. Door mijn diverse functies in profit en non-profit organisaties heb ik ruime ervaring in accountancy, projectontwikkeling en HR. 

 

Ecologische buurttuin Koudenhoek

In oktober 2019 ondertekende l’escaut woonservice een convenant samen met veel andere partijen om de leefomgeving voor bijen en andere insecten te verbeteren, zie: www.bijvriendelijkzeeland.nl Het project Ecologische Buurttuin Koudenhoek is een uitvloeisel hiervan.

Het terrein gelegen tussen Palingstraat, Flessenstraat, Hendrikstraat en Koudenhoek krijgt een parkachtige inrichting met wat gras, een bankje, bloementuin, bijenhotels en vogelhuisjes. Variatie is belangrijk voor evenwicht in de natuur. Na de inrichting kunnen alle buurtbewoners gebruik maken en genieten van de tuin. 

De HVL ziet twee belangrijke motieven om dit project te steunen. Naast verbetering van de biodiversiteit zien wij de belevingswaarde van de tuin voor rust en recreatie. Door het coronavirus waren veel mensen aan huis gebonden en is de waardering voor de eigen tuin en leefomgeving toegenomen. Namens de HVL coördineert Theo Sinke het project. Buurtbewoners zijn welkom om te helpen de tuin samen te onderhouden.