Laat de oplader van de scootmobiel in het stopcontact

Stel je voor: je hebt om 10.00 uur een belangrijke afspraak. Bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut. Je bereidt je goed voor en gaat op tijd naar beneden met de lift. Dan blijkt tot je frustratie dat je scootmobiel niet werkt. De reden? Iemand heeft de stekker van de oplader uit het stopcontact gehaald. Dit kan voor mensen die afhankelijk zijn van hun scootmobiel vervelende gevolgen hebben. Zoals het missen van een belangrijke afspraak.

Team Wijkbeheer krijgt steeds vaker meldingen over het verwijderen van scootmobielopladers

Ook wordt vaak gevraagd of het veilig is om de oplader in het stopcontact te laten. Het antwoord: ja, dat is veilig. Scootmobielopladers laden de accu eerst snel op tot ongeveer 70%. Daarna schakelen ze naar een druppelstand om de laatste 30% langzaam op te laden. Er is geen vergroot risico als de oplader onder stroom staat. De oplader stopt als de accu vol is met laden.

Wij vragen onze huurders om de opladers van andere bewoners in het stopcontact te laten

Scootmobielgebruikers hebben bij het ontvangen van de scootmobiel een goede uitleg gekregen over het gebruik. Het is niet nodig om de oplader van een ander uit het stopcontact te halen. Stel je voor hoe vervelend het is als je met je auto of fiets weg wilt, maar door het handelen van een ander lukt dat niet. Laten we met elkaar zorgen voor respect en begrip voor de hulpmiddelen van anderen. Zo kan iedereen mobiel blijven.