l’escaut sluit raamovereenkomsten voor verduurzaming en planmatig onderhoud

l’escaut ondertekende woensdag 16 november raamovereenkomsten met drie Zeeuwse aannemers voor verduurzaming en planmatig onderhoud: Geluk Groep, Bouwbedrijf Joziasse en Bouwgroep Peters. Zij staan aan de lat voor het verduurzamen van 1.200 woningen en het uitvoeren van planmatig onderhoud bij nog eens 2.400 woningen. De raamovereenkomsten lopen van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025, met de mogelijkheid om daarna tweemaal met een jaar te verlengen.  De samenwerking wordt jaarlijks geëvalueerd. 

De tijdrovende aanbesteding van verduurzamings- of planmatig onderhoudsprojecten  behoort daarmee tot het verleden. l’escaut plant jaarlijks de uit te voeren projecten in en verdeeld deze onder de drie gecontracteerde partijen. De Vlissingse woningcorporatie is daarmee verzekerd van capaciteit voor de uitvoering. l’escaut verwacht dat deze ‘bouwstroom’ voor rust in de Meerjaren Onderhouds Planning zorgt, de realisatiegraad van projecten verhoogt en een nauwkeuriger begroting oplevert. De aannemers op hun beurt zijn verzekerd van een vaste werkstroom en kunnen een vaste l’escautploeg samenstellen.

l’escaut werd in dit hele proces begeleid door Atriensis, onafhankelijk adviesbureau voor vraagstukken binnen de sociale huursector. Zij stelden een prijzenboek samen, hielpen bij de selectie van geschikte aannemers en ondersteunden in de offertefase. Op 16 november ondertekenden l’escaut, Geluk Groep, Bouwbedrijf Joziasse en Bouwgroep Peters tijdens een feestelijke bijeenkomst de raamovereenkomst.