Feestelijke afronding bouw Ravesteynplein

Gisteren, 14 september, vond de feestelijke afronding van de bouw van het Ravesteynplein plaats. In de afgelopen twee jaar bouwde l’escaut 54 eengezinswoningen en 54 appartementen rond het Ravesteynplein in Vlissingen. Inmiddels is de bouw afgerond en dat vierden we samen met de bewoners, omwonenden en andere genodigden.

Wethouder Coen Bertijn, Jan Leo van Deemter, directeur-bestuurder l’escaut en Ank Muller van Huurdersvereniging l’escaut hielden een korte toespraak. Daarna werden de gedenkstenen onthuld door kinderen uit de buurt. Aan beide kanten bij de ingang van de Arbeidstraat is ruimte beschikbaar voor de gedenkstenen. Aan de linkerkant komen de gedenkstenen van het oude Ravesteynplein terug. Aan de rechterkant de nieuwe. De bovenste is een gedenksteen met algemene tekst. Op de onderste gedenksteen stond tijdens de opening nog een vraagteken. Bewoners konden gisteren hun keuze voor het definitieve ontwerp aan ons doorgeven.

Daarna was het tijd om een hapje en drankje te halen bij de verschillende foodtrucks en elkaar te ontmoeten. Bewoners zijn positief over het Ravesteynplein en blij met hun nieuwe woning. De gemeente Vlissingen presenteerde de plannen voor de inrichting van het hofje en de invulling van de groenvakken. Bewoners konden ook hier hun wensen en voorkeuren aangeven.

We kijken terug op een geslaagde middag en wensen alle bewoners van het Ravesteynplein veel woonplezier toe.

Foto's: Kiek! Zeeuws Vastgoed in Beeld.