Eerste sleutels uitgereikt aan nieuwe bewoners Ravesteynplein

De afgelopen twee weken ontvingen de eerste bewoners van het Ravesteynplein in Vlissingen de sleutels van hun nieuwe sociale huurwoning. In 2018 sloten de gemeente Vlissingen en l’escaut woonservice een samenwerkingsovereenkomst voor de herstructurering van het Ravesteynplein. In juni 2020 sloot l’escaut woonservice een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de bouw van 54 eengezinswoningen en 54 appartementen. Eind 2020 werd de officiële start van de bouw gevierd. Nu, een jaar later, zijn de eerste achttien eengezinswoningen aan het Ravesteynplein opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

‘Ondanks de perikelen rondom het coronavirus zijn we blij dat de realisatie van de 108 sociale huurwoningen zo voortvarend verloopt. We hopen nu en volgend jaar veel mensen blij te kunnen maken met deze fantastische woningen op deze mooie locatie. Deze locatie verbindt met de inrichting, het karakter en het historische monument verleden, heden en toekomst met elkaar,’ aldus Jan Leo van Deemter, directeur-bestuurder l’escaut woonservice.

Klaar voor de toekomst

Het Ravesteynplein is gelegen in het Middengebied van Vlissingen. Het plein is opgebouwd met een binnen- en een buitenring. Daarmee wordt het karakter van het oude Ravesteynplein behouden. De sfeer van toen maar wel met duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst. Alle woningen en appartementen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van duurzame installaties. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn op de verdiepingen voorzien van een eigen balkon van circa 4 m2. Op de begane grond hebben de appartementen een terras aan de straatzijde. De eengezinswoningen hebben een woonkamer, keuken en toilet op de begane grond, drie slaapkamers op de verdieping en een bergzolder. Alle eengezinswoningen hebben een eigen tuin met berging.

Oplevering in fases

De woningen worden in fases opgeleverd. De achttien eengezinswoningen zijn de eerste opgeleverde woningen. De andere woningen en appartementen volgen in 2022. De appartementen aan de Arbeidsstraat levert l’escaut als laatste op: medio 2022.

Vanwege de coronamaatregelen ging een feestelijk moment rondom de eerste oplevering nu niet door. l’escaut hoopt volgend jaar een feestelijk moment te organiseren als alle woningen opgeleverd zijn. 

De PZC schreef er een mooi artikel over.