Biodiverse stadstuin in Vlissingen

Achter de Hendrikstraat in Vlissingen werken we samen met de HVL, omwonenden, Ichtusschool Vlissingen en zorgcentrum Scheldehof (WVO Zorg) aan een biodiverse stadstuin: de Tuinbrouwerij.

l‘escaut ondertekende in 2019 de Zeeuwse Bijenstrategie. Hiermee leveren we een bijdrage aan het doel om Zeeland bijvriendelijker te maken en de biodiversiteit te verbeteren. In 2021 werd er een klankbordgroep samengesteld om het grasveld achter de Hendrikstraat biodivers in te richten. Ideeën waren er genoeg: een parkachtige inrichting waar omwonenden gebruik van kunnen maken. Met wat gras, een bankje, bloemen(pluk)tuin en bijenhotels.

De Tuinbrouwerij begint inmiddels steeds meer te leven. Zo staan er moestuinbakken, hangen er insectenhotels (gemaakt door leerlingen van de Ichtusschool). De tuin is opgeleukt met keramiek (gemaakt door bewoners van Scheldehof). Er staan tuinsetjes. Kortom: een heerlijke plek waar groenliefhebbers tot rust kunnen komen en kunnen genieten. Een stadstuin gemaakt voor en door bewoners.

Op vrijdag 23 september wordt de tuin officieel geopend.