4 miljoen voor aardgasvrij wonen

Gemeente Vlissingen heeft een rijksbijdrage van 4 miljoen euro gekregen om ruim 600 woningen aardgasvrij(klaar) te maken. Het gaat om woningen in het Middengebied, waaronder ruim 500 woningen van l’escaut.

Dat is goed nieuws! Veel van de geselecteerde woningen in het Middengebied zijn na de oorlog gebouwd. Daarom moet er aan deze woningen veel gebeuren om ze te verduurzamen. Deze investeringen zijn moeilijk terug te verdienen. De gemeente gaat de woningeigenaren hierbij, met advies en met geld, helpen. l’escaut gaat met de huurwoningen aan de slag.

Wat merken huurders ervan?

l’escaut bekijkt voor alle huurwoningen in het gebied hoe we ze aardgasvrij maken. Daarna maken we een planning en informeren we de huurders over de plannen. Het project gaat acht jaar duren. 111 woningen aan de Mesdaglaan e.o. zijn als eerste aan de beurt. Samen met de huurders gaan we voor een energiezuinige woning die klaar is voor de toekomst. Binnenkort starten de gesprekken met de bewoners over de aanpassingen van hun woning.

Duurzaam doen

l’escaut wil in 2050 een CO2 neutrale woningvoorraad bezitten. Daar werken we stap voor stap naar toe. Nieuwe woningen bouwen we al aardgasvrij. Onze bestaande woningen passen we stuk voor stuk aan. Voor 2050 zijn al onze woningen aardgasvrij. De ruim 500 woningen in het Middengebied zijn, dankzij het project met de gemeente, uiterlijk in 2030 al aardgasvrij!

Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan de projectpagina.