Woningverandering tegen huurverhoging

Veel gevraagd over Woningverandering tegen huurverhoging

Kan l'escaut woonservice Centrale Verwarming in mijn woning plaatsen?

Wanneer in jouw woning nog geen Cv-ketel of moederhaard aanwezig is, kun je een aanvraag indienen voor het aanbrengen van centrale verwarming. Of dit daadwerkelijk mogelijk is, is afhankelijk van eventuele toekomstplannen voor het complex. Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, installeren wij centrale verwarming tegen een maandelijkse huurverhoging van € 46,-.

Zie bijlage voor het aanvraagformulier.

Hoe lang duurt het voor ik iets hoor over mijn woningverandering?

Als je iets wilt veranderen aan je woning, moet je hiervoor eerst een aanvraag indienen. Een formulier hiervoor kun je terugvinden in de bijlage, vervolgens uitprinten en ingevuld opsturen naar l'escaut woonservice. De woninginspecteurs beoordelen je aanvraag binnen twee weken en nemen contact met je op.

Welke woningveranderingen kan ik bij jullie aanvragen?

Een woningverandering is een verbetering in of aan je woning waarbij het comfort wordt verhoogd. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kun je je huurwoning wel degelijk aanpassen aan jouw eigen woonwensen. Uitgangspunt bij l'escaut woonservice is dat aanpassingen in de woning zijn toegestaan, zolang de woning er niet op achteruitgaat. Daarom mag er veel, maar niet alles. Zo moet l'escaut woonservice ook rekening houden met de verhuurbaarheid van de woning als je weer gaat verhuizen.

Ga ik extra huur betalen als jullie een woningverandering hebben uitgevoerd?

Wij voeren geen woningveranderingen uit in opdracht van onze huurders (uitzondering Cv-installatie), dus volgt er om die reden ook geen huurverhoging. Enige uitzondering is het op verzoek aanbrengen van Cv, in een woning waar nog geen cv of moederhaard is aangebracht. Voor het installeren van Cv in de woningen rekenen wij een huurverhoging van € 46,- per maand.