Woningaanbieding

Veel gevraagd over Woningaanbieding

Ik heb vragen over de aangeboden woning op Zuidwestwonen. Waar kan ik terecht?

In de betreffende woningadvertentie vind je de naam van de woningcorporatie die deze woning aanbiedt.

Hoe lang moet ik wachten tot ik een woning krijg aangeboden op Zuidwestwonen?

Dit kunnen wij niet vooraf aangeven. Het is van diverse zaken afhankelijk. Zo ligt het aan je inschrijftijd en de inschrijftijd van de woningzoekenden die ook op de advertentie hebben gereageerd. Afhankelijk van het gekozen advertentiemodel krijgt de kandidaat op de eerste plaats de woning aangeboden. De volgorde wordt bepaald op basis van inschrijfduur, snelheid van reageren of loting. Dit is afhankelijk van het advertentiemodel.

Ik heb een woning aangeboden gekregen op Zuidwestwonen maar ik ben te laat met accepteren. Wat nu?

Reageer je niet op tijd op de voorlopige woningaanbieding? Dan biedt de woningcorporatie de woning aan de volgende kandidaat aan. Ook wordt je inschrijving voor een periode geblokkeerd.

Ik heb een woning aangeboden gekregen op Zuidwestwonen. Hoe snel moet ik laten weten of ik de woning wil huren?

Je hebt na een voorlopige woningaanbieding 24 uur de tijd om jouw interesse te bevestigen op de website. Heb je dit gedaan? Dan gaat de corporatie jouw gegevens en documenten controleren. Je krijgt per e-mail een definitieve aanbieding als je gegevens in orde zijn. Je krijgt ook de gelegenheid de woning te bezichtigen.

Hoe informeren jullie mij over een woningaanbieding?

Je ontvangst van ons een aanbiedingsmail op het moment dat de woning aan je kan worden aangeboden. Deze mail ontvang je op het bij jouw inschrijving opgegeven e-mailadres.

Kan ik een huurwoning van vrienden of familie overnemen?

Nee, het is niet mogelijk om de huurovereenkomst van vrienden of familie over te nemen. Om in aanmerking te komen voor deze woning moet je ingeschreven staan bij Zuidwestwonen en kun je op de woning reageren wanneer deze aangeboden wordt. Woningen die door l'escaut woonservice op Zuidwestwonen aangeboden worden, moeten via ons woonruimteverdeelsysteem eerlijk toegewezen worden.

Ik heb een woning onder voorbehoud toegewezen gekregen. Wanneer krijg ik een definitieve aanbieding?

Er wordt vermeld dat, indien je de benodigde documenten tijdig upload, de woning kan accepteren of weigeren. Hiermee wordt de aanbieding definitief gemaakt.

Ik heb van Zuidwestwonen een interessepeiling ontvangen. Moet ik reageren en hoe snel?

Ja, je moet binnen 24 uur reageren op een interessepeiling. Hiermee geef je aan of je interesse hebt in de woning, de woning wil accepteren of weigeren. Reageer je niet? Dan maak je geen kans meer op deze woning.