Woning weigeren

Veel gevraagd over Woning weigeren

Ik heb een woning aangeboden gekregen en geaccepteerd. Wat gebeurt er als ik de woning alsnog wil weigeren?

Je kunt niet zelf via de website van Zuidwestwonen de woning weigeren na acceptatie. Wij vragen je om contact met ons op te nemen om toe te lichten waarom je deze wil afwijzen. Vervolgens kan l'escaut woonservice de afwijzing verwerken. Het is mogelijk dat hier kosten voor in rekening worden gebracht wanneer er sprake is van huurderving welke l'escaut woonservice heeft opgelopen door de woning voor jou apart te houden. 

Het naderhand afwijzen van een woning kan als gevolg hebben dat je inschrijving tijdelijk geblokkeerd wordt. Tijdens een blokkade kun je geen woningaanbiedingen en/of interessepelingen ontvangen of reageren op woningen.

Hoe vaak mag ik een aangeboden woning weigeren op Zuidwestwonen?

Je mag een aangeboden woning weigeren. Hieraan zit geen maximum aantal gekoppeld. Het weigeren heeft géén gevolgen voor je inschrijving of je plaats op de wachtlijst voor 'Wens&wacht'. Weiger je een aangeboden woning, terwijl je een sociale voorrang, voorrang voor relatiebreuk of medische voorrang hebt? Dan vervalt je voorrang. Hoewel je een woning mag weigeren, vragen wij je hier zorgvuldig mee om te gaan. Je kunt het aanbiedingsproces onnodig vertragen met reacties op woningen waar je niet in bent geïnteresseerd.

Ik heb een woning aangeboden gekregen op Zuidwestwonen, maar wil deze niet huren. Hoe laat ik dat weten?

Het weigeren van een woning heeft geen gevolgen. Maar doe dit wel op tijd. Te laat reageren zorgt ervoor dat je inschrijving tijdelijk wordt geblokkeerd.

Mijn inlogaccount op Zuidwestwonen is (tijdelijk) geblokkeerd. Wat nu?

Heb je vijf keer je wachtwoord onjuist ingevuld? Je kan dan 24 uur lang niet inloggen.

Er is mij een woning op Zuidwestwonen geweigerd, wat is de reden?

Als de corporatie besluit om je de woning niet aan te bieden dan kun je de reden daarvan terugvinden in je  account van Zuidwestwonen bij Mijn overzicht - Mijn reacties - Historische reacties.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Team Verhuur via het Contactformulier.