Reageren op woningen

Veel gevraagd over Reageren op woningen

Hoe kan ik reageren op een woning op Zuidwestwonen?

Ons woningaanbod en dat van de andere Zeeuwse corporaties wordt aangeboden via www.zuidwestwonen.nl. Het beschikbare aanbod vind je onder het kopje 'Aanbod op deze website. Elke dag om 20.00 uur staan de vrijkomende woningen op de website. Woningen worden aangeboden op basis van inschrijftijd, loting, snelle reageerder of eerste reactie. In de advertentie kun je zien hoe lang de woning (nog) online staat.

Ik heb gereageerd op een woning op Zuidwestwonen. Wanneer hoor ik iets?

Nadat de advertentietermijn van de woning is gesloten, begint het aanbiedproces. Je ontvangt alleen een voorlopige aanbieding van ons wanneer je op dat moment werkelijk kandidaat bent voor de woning. Nadat je een voorlopige aanbieding hebt ontvangen, controleren wij de gegevens van je inschrijving. Zijn deze akkoord, dan ontvang je van ons de definitieve aanbieding. Ben je op plaats 2 t/m 10 van de kandidatenlijst geëindigd? Dan ontvang je van ons een interessepeiling. Bij deze interessepeiling kun je dan aangeven of je nog steeds in de woning geintressserd bent, als de kandidaat op de eerste plaats de woning weigert. Hoor je niets van ons, dan betekent dit dat je nog geen kans maakt op de woning. Via jouw 'Persoonlijke omgeving' op www.zuidwestwonen.nl kun je zien op welke plaats je bent geëindigd en hoeveel kandidaten er nog voor je zijn.

Waarom moet ik documenten toevoegen bij mijn inschrijving op Zuidwestwonen?

De woningcorporatie van de woning waarop je reageert is wettelijk verplicht om te controleren of de woning past bij je inkomen. Het is daarom belangrijk dat je alle documenten toevoegt. Zorg ook dat deze documenten actueel blijven om teleurstellingen te voorkomen.

Op welke manier maak ik kans op Zuidwestwonen op een woning / wijzen jullie woningen toe?

Op basis van onderstaande regels worden woningen toegewezen:

  • Eerste reactie: Wie als eerst reageert en voldoet aan de criteria komt als eerst in aanmerking. Wees er snel bij.
  • Inschrijfduur: De kandidaat die het langst staat ingeschreven staat bovenaan de kandidatenlijst. Als voorrang wordt gegeven aan bepaalde woningzoekende dan staat dat in de advertentie vermeld.
  • Loting: Er wordt geloot. Iedereen, die aan de voorwaarden voldoet, maakt evenveel kans.
  • Snelle reageerder: De woning wordt verloot onder alle woningzoekende die binnen 30 minuten reageren op de woning. Woningzoekende die na 30 minuten reageren krijgen een plaats op volgorde van reactie. 

Waarom kan ik niet reageren op een woning op Zuidwestwonen?

Om te kunnen reageren op een woning hebben wij een inkomensverklaring nodig. Pas zodra je een actueel document toegevoegt bij je inkomen (bij je inschrijving op Zuidwestwonen onder klantkaart - inkomen) kun je reageren. Niet iedereen kan namelijk zomaar op alle woningen reageren omdat de huurprijs afhangelijk is van je inkomen. Zo kunnen mensen met een hoog inkomen niet reageren op woningen met een lagere huurprijs. 

Ik heb gereageerd op een woning op Zuidwestwonen. Hoe zie ik op welke plek ik ben geëindigd?

Wanneer je inlogt op www.zuidwestwonen.nl kun je na het sluiten van de advertentie onder 'Mijn overzicht- Mijn reacties' zien op welke plek je bent geëindigd.

Ik heb gereageerd op een woning op Zuidwestwonen maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Via www.zuidwestwonen.nl kun je inloggen op 'Mijn omgeving'. Op 'Mijn overzicht > Mijn reacties' zie je al jouw reacties terug. Hier kun je een eerder geplaatste reactie weer intrekken.

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren op Zuidwestwonen?

Ja, dat kan. Je kunt op een onbeperkt aantal woningen reageren. Hieraan is geen maximum gesteld. Let op: je kunt maar twee woningen tegelijktijd aangeboden krijgen. Heb je al twee aanbiedingen, dan wordt een eventuele derde aanbieding automatisch geweigerd. Hou je aanbiedingen dus goed in de gaten. Een interessepeiling telt niet mee als aanbieding.

Ik heb een vraag over het huren van een woning bij Ter Reede, waar kan ik terecht?

Wanneer je een vraag hebt over het huren van een woning bij Ter Reede, kun je contact met ons opnemen via het Contactformulier of telefonisch: (0118) 422300. Wij kunnen je dan helpen of een terugbelverzoek achter laten bij de Team Verhuur.