Urgentie

Veel gevraagd over Urgentie

Hoe krijg ik urgentie?

l'escaut woonservice kent geen urgenties. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij regelmatig met een woning via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Deze modellen zijn bedoeld voor woningzoekenden die op korte termijn op zoek zijn naar een woning.

Ik ben dakloos. Kan ik urgentie krijgen?

Nee, wegens dakloosheid kun je bij l'escaut woonservice geen voorrang krijgen. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij een deel van ons woningaanbod via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Via deze modellen hebben spoedzoekers een mogelijkheid om op kortere termijn aan een woning te komen. Meer informatie over deze modellen vind je op de website www.zuidwestwonen.nl.

Ik ben zwanger. Kan ik urgentie krijgen?

Nee, wegens zwangerschap kun je bij l'escaut woonservice geen voorrang krijgen. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij een deel van ons woningaanbod via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Via deze modellen hebben spoedzoekers een mogelijkheid om op kortere termijn aan een woning te komen. Meer informatie over deze modellen vind je op de website: www.zuidwestwonen.nl.

Ik ga scheiden. Kan ik urgentie krijgen?

Nee, wegens scheiding kun je bij l'escaut woonservice geen voorrang krijgen. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij een deel van ons woningaanbod via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Via deze modellen hebben spoedzoekers een mogelijkheid om op kortere termijn aan een woning te komen. Meer informatie over deze modellen vind je op de website www.zuidwestwonen.nl.

Wat is urgentie?

Als je in een persoonlijke noodsituatie zit, is het soms mogelijk om urgentie te krijgen. Met urgentie maak je meer kans op een bepaalde woning dan andere woningzoekenden. Jij en de woning moeten aan de voorwaarden van urgentie voldoen.

Hoe snel is er een woning beschikbaar als ik urgentie heb gekregen?

l'escaut woonservice kent geen urgenties. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij regelmatig met een woning via het 'snelle reageerders'-model. Dit model is bedoeld voor woningzoekenden die op korte termijn op zoek zijn naar een woning. Het is lastig om aan te geven hoe snel je als spoedzoeker aan een woning kunt komen. Dit is sterk afhankelijk van het type woning dat je zoekt.

Ik kan mijn woning niet meer betalen. Kan ik urgentie krijgen voor een goedkopere huurwoning?

Nee, dit is geen reden om urgentie te krijgen. Neem in deze gevallen tijdig contact op met ons Team Huurincasso, zodat zij je kunnen adviseren.

Wat betaal ik voor het aanvragen van urgentie?

l'escaut woonservice kent geen urgenties. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij regelmatig met een woning via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Deze modellen zijn bedoeld voor woningzoekenden die op korte termijn op zoek zijn naar een woning. Naast je inschrijfkosten worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht.

Ik heb overlast van mijn buren. Krijg ik urgentie voor een andere woning?

Nee, dit is geen reden om urgentie te krijgen. Neem in deze gevallen contact op met het Team Wijkbeheer, zodat die je kan adviseren.