Urgentie

Veel gevraagd over Urgentie

Hoe krijg ik urgentie?

Algemeen

l'escaut kent geen urgenties. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij regelmatig met een woning via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Deze modellen zijn bedoeld voor woningzoekenden die op korte termijn op zoek zijn naar een woning.

Ik ben dakloos. Kan ik urgentie krijgen?

Algemeen

Nee, wegens dakloosheid kun je bij l'escaut geen voorrang krijgen. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij een deel van ons woningaanbod via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Via deze modellen hebben spoedzoekers een mogelijkheid om op kortere termijn aan een woning te komen. Meer informatie over deze modellen vind je op de website www.zuidwestwonen.nl.

Ik ben zwanger. Kan ik urgentie krijgen?

Algemeen

Nee, wegens zwangerschap kun je bij l'escaut geen voorrang krijgen. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij een deel van ons woningaanbod via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Via deze modellen hebben spoedzoekers een mogelijkheid om op kortere termijn aan een woning te komen. Meer informatie over deze modellen vind je op de website: www.zuidwestwonen.nl.

Ik ga scheiden. Kan ik urgentie krijgen?

Algemeen

Nee, wegens scheiding kun je bij l'escaut geen voorrang krijgen. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij een deel van ons woningaanbod via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Via deze modellen hebben spoedzoekers een mogelijkheid om op kortere termijn aan een woning te komen. Meer informatie over deze modellen vind je op de website www.zuidwestwonen.nl.

Hoe snel is er een woning beschikbaar als ik urgentie heb gekregen?

Algemeen

l'escaut kent geen urgenties. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij regelmatig met een woning via het 'snelle reageerders'-model. Dit model is bedoeld voor woningzoekenden die op korte termijn op zoek zijn naar een woning. Het is lastig om aan te geven hoe snel je als spoedzoeker aan een woning kunt komen. Dit is sterk afhankelijk van het type woning dat je zoekt.

Wat is urgentie?

Algemeen

Als je in een persoonlijke noodsituatie zit, is het soms mogelijk om urgentie te krijgen. Met urgentie maak je meer kans op een bepaalde woning dan andere woningzoekenden. Jij en de woning moeten aan de voorwaarden van urgentie voldoen.

Ik kan mijn woning niet meer betalen. Kan ik urgentie krijgen voor een goedkopere huurwoning?

Algemeen

Nee, dit is geen reden om urgentie te krijgen. Neem in deze gevallen tijdig contact op met ons Team Huurincasso, zodat zij je kunnen adviseren.

Wat betaal ik voor het aanvragen van urgentie?

Algemeen

l'escaut kent geen urgenties. Om spoedzoekers toch een woning aan te bieden, adverteren wij regelmatig met een woning via het 'snelle reageerders'- en 'loting'-model. Deze modellen zijn bedoeld voor woningzoekenden die op korte termijn op zoek zijn naar een woning. Naast je inschrijfkosten worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht.

Ik heb overlast van mijn buren. Krijg ik urgentie voor een andere woning?

Algemeen

Nee, dit is geen reden om urgentie te krijgen. Neem in deze gevallen contact op met het Team Wijkbeheer, zodat die je kan adviseren.

Hoe werkt een vangnet-regeling?

Algemeen

De vangnet-regeling is er alléén voor zeer ernstige situaties. l'escaut beoordeelt of de regeling in jouw situatie gebruikt kan worden. Er wordt gevraagd om gegevens, zorg dat alle gegevens compleet zijn. Zonder een compleet dossier wordt de aanvraag niet in behandeling genomen.

Op www.zuidwestwonen.nl kun je de aanvraag indienen, bekijk hiervoor eerst het stroomschema of de regeling voor je mogelijk is.

Ik heb een vraag over de toewijzing van mijn aanvraag voor de vangnet-regeling.

Algemeen

Er gelden strenge eisen, voldoe je aan deze eisen dan zal l'escaut je via www.zuidwestwonen.nl een e-mail sturen. Dit betekend dat er een eenmalig passend aanbod wordt gedaan binnen de gemeente Vlissingen. Het is uitdrukkelijk nog wel de bedoeling dat er door u zelf ook nog gezocht wordt naar woonruimte.

De aanvraag is voor 6 maanden geldig.

Ik heb een vraag over de afwijzing van mijn aanvraag voor de vangnet-regeling.

Algemeen

Wanneer je aanvraag is beoordeeld door de Team Verhuur van l'escaut ontvang je daar e-mail over.

Het is niet mogelijk om bezwaar te maken tegen de uitkomst van de beoordeling.