Inkomensgegevens

Veel gevraagd over Inkomensgegevens

Welke inkomensgegevens moet ik uploaden op Zuidwestwonen?

Algemeen

Een inkomensverklaring (op te vragen bij de Belastingdienst) van jou en eventuele medeaanvrager. Een definitieve aanslag van het laatste afgesloten belastingjaar (maar maximaal 2 jaar oud) is ook goed. Minimaal 3 recente loonstroken of een uitkeringsspecificatie van jou en eventuele medeaanvrager.

Waar vraag ik mijn inkomensverklaring aan?

Algemeen

Deze is op te vragen bij de Belastingdienst door te bellen naar 0800 - 05 43. Hou je BSN-nummer bij de hand. Je ontvangt de verklaring na 5 werkdagen.

Of je kunt inloggen op Mijn Belastingdienst. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Klik op 'Mijn gegevens'. Klik op 'Inkomensverklaring opvragen en geregistreerd inkomen bekijken' en vervolgens klik je op 'Inkomensverklaring opvragen' bij het jaar waarvoor je een inkomensverklaring wil. Er opent een pdf die je kunt opslaan of afdrukken.

Ik had het afgelopen jaar geen inkomen. Moet ik toch een inkomensverklaring opsturen?

Algemeen

Ja, ook dan hebben wij een inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. Vraag deze aan via: Belastingdienst-inkomensverklaring.

Ik ben ZZP'er. Welke inkomensgegevens moet ik aanleveren?

Algemeen

Ben je ondernemer of ZZP'er? Upload dan in ieder geval de meest recente definitieve belastingaanslag of inkomensverklaring. Voeg daarnaast een omzetprognose van het lopende kalenderjaar toe, die is ondertekend door je accountant.