Woningaanbod

Veel gevraagd over Woningaanbod

Waar vind ik de woningen die te huur worden aangeboden?

Algemeen

Het woningaanbod vind je op www.zuidwestwonen.nl. Elke dag om 20.00 uur staan vrijkomende woningen op de website. Woningen bieden we aan via inschrijftijd, loting, snelle reageerder of eerste reactie. Je ziet bij de advertentie hoe lang de woning online staat. Je ziet alleen het aanbod dat passend voor je is. Dit wordt bepaald aan de hand van je inkomen en gezinssamenstelling. Om het volledige aanbod te zien, klik je op het kopje 'Aanbod' en vervolgens kies je 'Compleet aanbod'. Nu wordt het volledige aanbod getoond. Dit betekent niet dat je op alle woningen kunt reageren.

Hoe vaak worden er huurwoningen aangeboden?

Algemeen

Er wordt zoveel mogelijk dagelijks geadverteerd op www.zuidwestwonen.nl. Het kan voorkomen dat er geen aanbod is, omdat er geen woningen zijn opgezegd. Het nieuwe aanbod komt om 20.00 uur online. Door het instellen van een Tipbericht ontvang je 's middags om 16.00 uur een aankondiging per e-mail, wanneer 's avonds een woning wordt aangeboden met de door jou ingestelde voorwaarden.

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren op Zuidwestwonen?

Algemeen

Je moet altijd reageren op een woningaanbieding. Bij een voorlopige aanbieding moet je binnen 24 uur aangeven of je nog steeds interesse hebt. Indien al je gegevens kloppen en je een defintieve aanbieding krijgt, moet je binnen 48 uur besluiten of je de woning accepteert.

De woning accepteren of weigeren doe je op de website: www.zuidwestwonen.nl.

Na het inloggen op Zuidwestwonen kun je onder 'Woningzoeken - aanbiedingen’ reageren op een aanbieding. Hier kun je aangeven of je nog interesse hebt in de woning, of je de woning accepteert of weigert. Reageer je niet? Dan maak je geen kans meer op deze woning.

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden op Zuidwestwonen?

Algemeen

Afhankelijk van je profiel (leeftijd, gezinssamenstelling, inkomen) wordt in de advertenties aangegeven of je kunt reageren. Als je niet kunt reageren, zie je een rode balk. In de voorwaarden van de advertentie (gevraagd inkomen, leeftijd, gezinssamenstelling en/of inwonende kinderen) kun je nalezen wanneer je kunt reageren op een advertentie. Als je wel kunt reageren, klik je op de groene knop 'Reageer'. Dan verschijnt een melding op je scherm dat de reactie is verwerkt.

Er heeft een woning online gestaan op Zuidwestwonen, maar de advertentie is geannuleerd. Wat is hiervan de reden?

Algemeen

l'escaut kan een adverentie annuleren omdat:

  • Er een fout in de advertentie staat. De advertentie wordt opnieuw geadverteerd.
  • De woning eerst opgeknapt moet worden. De woning wordt op een later moment opnieuw geadverteerd.
  • Er geen passende kandidaten (meer) zijn.
  • De huuropzegging is ingetrokken. Deze woning is dus niet meer vrij. 

Alle kandidaten die hebben gereageerd op de advertentie krijgen een e-mail. In deze e-mail staat de annuleringsreden vermeld.

Er heeft een woning online gestaan op Zuidwestwonen, maar deze staat nog steeds leeg. Is de woning al verhuurd?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met de desbetreffende woningcorporatie.

Er staat een woning leeg. Komt deze in terug in de verhuur of wordt de woning verkocht?

Algemeen

Neem contact op met l'escaut via het contactformulier.