Sloop en herhuisvesting

Veel gevraagd over Sloop en herhuisvesting

Mijn woning wordt gesloopt. Bij wie kan ik terecht met vragen hierover?

Algemeen

Als de vragen gaan over de verhuizing, het zoeken van een nieuwe woning of onderwerpen die hiermee te maken hebben, kan je contact opnemen met een medewerker van Team Verhuur. Vragen over de daadwerkelijke sloop kun je stellen aan de projectleider / contactpersoon welke in de brief die je ontvangen hebt staat.

Of laat een bericht achter op het contactformulier

Mijn woning wordt gesloopt. Helpen jullie mij met het vinden van een nieuwe woning?

Algemeen

Wanneer het besluit is genomen dat je woning wordt gesloopt, treedt het sociaal plan in werking. In dit plan is geregeld dat l'escaut je helpt om met voorrang een andere passende woning te vinden. In het sociaal plan staat bijvoorbeeld beschreven wanneer de woningen worden gesloopt, van welke regelingen je gebruik kunt maken en hoe hoog je verhuiskostenvergoeding is.

Mijn woning wordt gesloopt. Heb ik recht op een vergoeding?

Algemeen

Dit is afhankelijk van je huurcontract. Bij een vast huurcontract heb je recht op de wettelijke verhuiskostenvergoeding. Bij een tijdelijk huurcontract heb je hier geen recht op.

Hoe ver van te voren ontvang ik bericht over het slopen van mij woning?

Algemeen

We informeren bewoners tijdig over het voornemen om tot sloop over te gaan. Zodra we een formeel sloopbesluit nemen, krijgen huurders 18 maanden de tijd om een andere woning te zoeken. l'escaut begleidt je hierbij. Je wordt uitgebreid geinformeerd over het proces en krijgt ook een planbesluit toegestuurd waarin alles is vastgelegd.

Mijn woning wordt gesloopt. Krijg ik voorrang bij het vinden van een nieuwe woning?

Algemeen

Wanneer het besluit is genomen dat je woning wordt gesloopt, treedt het sociaal plan in werking. In dit plan is geregeld dat l'escaut je helpt om met voorrang een andere passende woning te vinden.

Mijn woning wordt gesloopt. Hoe lang kan ik hier nog blijven wonen?

Algemeen

De wettelijke verhuistermijn is vastgesteld op 18 maanden.

Ik heb een vraag over een wisselwoning.

Algemeen

Neem contact op met l'escaut via het contactformulier.