Servicekosten en verzekeringen

Veel gevraagd over Servicekosten en verzekeringen

Bij het uitvoeren van onderhoud hebben jullie schade aan mijn woning of spullen veroorzaakt. Hoe kan ik deze schade verhalen?

Wanneer schade is ontstaan aan je inboedel, als gevolg van werkzaamheden door of in opdracht van l'escaut woonservice, moet je zo snel mogelijk je inboedelverzekering hiervan op de hoogte stellen. 

Ik heb per ongeluk schade aan mijn woning veroorzaakt. Wat nu?

Je meldt de schade aan l'escaut woonservice, graag met foto's van de schade. Wij nemen contact met je op voor verdere schadeafhandeling. Schade aan eigendommen van l'escaut woonservice moet door de veroorzaker worden vergoed.

Ik heb brandschade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Meld de brandschade bij ons via telefoonnummer . Wij herstellen de schade aan de woning en handelen dat af met onze verzekering. Schade aan je inboedel moet je melden bij je eigen inboedelverzekering.

Wat waren de meterstanden toen ik in de woning ging wonen?

De meterstanden kun je opvragen bij l'escaut. Neem contact met ons op via het Contactformulier of telefonisch (0118) 422300.

Ben ik verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als ik een woning van jullie huur?

Nee, we kunnen je niet verplichten een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. We adviseren je wel om een inboedelverzekering af te sluiten.

Ik huur een woning van jullie. Moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Nee, je hoeft geen opstalverzekering af te sluiten. l'escaut woonservice heeft alle woningen verzekerd tegen opstalschade (onder andere brand- en stormschade).