Glasfonds

Veel gevraagd over Glasfonds

Hoe meld ik schade aan mijn ruiten?

Heb jij of een medebewoner opzettelijk of door een ongewone handeling glasschade veroorzaakt, dan ben je zelf verantwoordelijk. Is het onduidelijk waardoor de schade is ontstaan, dan neemt l'escaut woonservice de kosten voor haar rekening. Voor het herstellen van de glasschade kun je contact opnemen met Roegiers Glas (24 uur service): (0118) 628000.

Waar ben ik precies voor verzekerd als ik een glasfonds afsluit?

Wie bij l'escaut woonservice een woning huurt, is lid van het glasfonds. Je betaalt dus niets bij glasschade. Glasschade kun je direct melden bij Roegiers glas (24 uur service) (0118) 628000.

Ben ik verplicht om een glasfonds af te sluiten?

Je hoeft geen glasverzekering af te sluiten. Het glas van je woning is verzekerd via l'escaut woonservice. Hiervoor betaal je maandelijks een bedrag aan servicekosten. Dit is zo geregeld voor al onze woningen en is niet op te zeggen door de huurder.

Wat betaal ik voor een glasfonds?

De glasverzekering is opgenomen in de servicekosten. Het bedrag dat wij hiervoor in rekening brengen, kun je terugvinden in je huurovereenkomst of in de aanzeggingsbrief van je jaarlijkse huurverhoging. Via 'Mijn l'escaut' kun je de hoogte van je glasverzekering terugvinden in je Huurspecificatie onder het kopje 'Mijn contracten'. 

Ik heb schade aan mijn ruiten maar ik heb geen glasfonds afgesloten. Wat nu?

Heb jij of een medebewoner de schade zelf opzettelijk of door een ongewone handeling glasschade veroorzaakt, dan ben je als huurder zelf verantwoordelijk. Is het onduidelijk waar de schade vandaan komt, dan neemt l'escaut woonservice de kosten voor haar rekening. Voor het herstellen van de glasschade kun je direct contact opnemen met Roegiers Glas (24 uur service) (0118) 628000.

Wat is een glasfonds?

Het glasfonds is een verzekering die het risico van de huurder dekt voor de kosten van glasschade aan de gehuurde woonruimte. Het fonds heeft geen winstoogmerk. De opbrengsten zijn bestemd voor het glasfonds.

Kan ik mijn glasfonds opzeggen?

Nee, de glasverzekering zit standaard opgenomen in je servicekosten en is niet door jou op te zeggen.