Glasfonds

Veel gevraagd over Glasfonds

Hoe meld ik schade aan mijn ruiten?

Algemeen

Heb jij of een medebewoner opzettelijk of door een ongewone handeling glasschade veroorzaakt, dan ben je zelf verantwoordelijk. Is het onduidelijk waardoor de schade is ontstaan, dan neemt l'escaut de kosten voor haar rekening. Voor het herstellen van de glasschade kun je contact opnemen met Roegiers Glas (24 uur service): 0113 - 577 220.

Waar ben ik precies voor verzekerd als ik een glasfonds afsluit?

Algemeen

Wie bij l'escaut een woning huurt, is lid van het glasfonds. Je betaalt dus niets bij glasschade. Glasschade kun je direct melden bij Roegiers glas (24 uur service) 0113 - 577 220.

Ben ik verplicht om een glasfonds af te sluiten?

Algemeen

Je hoeft geen glasverzekering af te sluiten. Het glas van je woning is verzekerd via l'escaut. Hiervoor betaal je maandelijks een bedrag aan servicekosten. Dit is zo geregeld voor al onze woningen en is niet op te zeggen door de huurder.

Wat betaal ik voor een glasfonds?

Algemeen

De glasverzekering is opgenomen in de servicekosten. Het bedrag dat wij hiervoor in rekening brengen, kun je terugvinden in je huurovereenkomst of in de aanzeggingsbrief van je jaarlijkse huurverhoging. Via 'Mijn l'escaut' kun je de hoogte van je glasverzekering terugvinden in je Huurspecificatie onder het kopje 'Mijn contracten'. 

Wat is een glasfonds?

Algemeen

Het glasfonds is een verzekering die het risico van de huurder dekt voor de kosten van glasschade aan de gehuurde woonruimte. Het fonds heeft geen winstoogmerk. De opbrengsten zijn bestemd voor het glasfonds.

Ik heb schade aan mijn ruiten maar ik heb geen glasfonds afgesloten. Wat nu?

Algemeen

Heb jij of een medebewoner de schade zelf opzettelijk of door een ongewone handeling glasschade veroorzaakt, dan ben je als huurder zelf verantwoordelijk. Is het onduidelijk waar de schade vandaan komt, dan neemt l'escaut de kosten voor haar rekening. Voor het herstellen van de glasschade kun je direct contact opnemen met Roegiers Glas (24 uur service) 0113 - 577 220.

Kan ik mijn glasfonds opzeggen?

Algemeen

Nee, de glasverzekering zit standaard opgenomen in je servicekosten en is niet door jou op te zeggen.